ONR walst over OKVC heen
9.Oct.2021

Na de toeristische route richting Oldehove te hebben volbracht zag ONR nauwelijks problemen in 90 minuten voetbal. Met een 1-7 overwinning boeken de mannen van Erik Kloosterman de eerste, welkome, driepunter van het seizoen.

Met een noodgedwongen gewijzigd team startte ONR de wedstrijd. Door de nodige blessures werden Koen van Os en Frank Langeveld ingevlogen. Beiden zagen hun namen als basisspeler op het formulier staan.

ONR begon de wedstrijd enthousiast en al snel werden de nodige goede aanvallen begroet door de meegereisde fans. In de 6e minuut werd de openingstreffer al gemaakt. Het was Frank Langeveld die de ban brak en de slim ingestudeerde corner van Rik de Boer tegen de touwen schoot.
Nog eens zes minuten later werd de score verdubbeld door ditmaal Rik de Boer zelf. Dat de score nog niet gelijk hoger uitviel was aan ONR zelf te danken. Enkele opgelegde kansen werden gemist. Uiteindelijk was daar Sander Postma die voor de 0-3 tekende. Diezelfde Sander Postma zorgde in de 25e minuut met zijn tweede doelpunt voor de 0-4. Er werd ONR niet veel in de weg gelegd door OKVC.

Werd ONR hierdoor overmoedig? Of was de vertoonde inzet iets teveel van het goede om de hele helft vol te houden? Feit was wel dat in het laatste kwartier door slordigheden bij ONR ook OKVC wat kansjes kreeg.

Via een benutte penalty kwam OKVC zowaar terug tot 1-4 en begon aan te dringen voor nog een doelpunt. Danny Blaauwwiekel moest met enkele reddingen nog optreden. Helaas voor de gastheren lukte het niet om hem te passeren en gingen beide ploegen met een 1-4 stand aan de thee.

In de rust verving Dirk Rozema Bram Gootjes.
Het tweede bedrijf zagen de supporters eenzelfde spelbeeld als de eerste. ONR was met snel combinatievoetbal de tegenstander de baas. Ondanks enkele slordigheidsfoutjes door het hobbelige veld kreeg ONR een aantal goed uitgespeelde aanvallen.

De 1-5 viel in minuut 56. Rechtsback Sjoerd Hoek stoomde op en schoof de bal tussen de benen van de keeper van OKVC door. Twee minuten later schoot Rik de Boer alweer de 1-6 binnen en leek de wedstrijd wel gespeeld. Jesper Roede en Pim Bolt (later vervangen door Richie Kiel) stonden als Hunebedden te verdedigen en gaven nauwelijks iets weg. Ook Koen van Os liet zich gelden en kwam als linksback regelmatig gevaarlijk mee op.
Met daarbij de bewegelijke Joseph Duku Dima op het middenveld werd OKVC op de composthoop gespeeld.

Frank Langeveld tekende uiteindelijk voor de 1-7 eindstand. Inmiddels was ook Janco de Boer nog ingevallen en bracht hernieuwde energie. Helaas kon hij zijn sterke invalbeurt niet belonen met een doelpunt.

ONR liet vandaag zien dat het evenals een wifirouter de juiste verbindingen op het veld wist te leggen. Met een goed gevoel keren de Rodenaren terug naar huis. Dat daarbij ook nog eens het kostuummuseum werd gepasseerd betekende dat ONR met een extra goed gevoel het weekend in gaat.

Met deze overwinning klimt ONR een aantal plaatsen op de ranglijst. Volgende week tegen Poolster aan de equipe van Kloosterman de schone taak deze stijgende lijn door te zetten.