Nieuw-Roden JO17 vloert FC Assen
9.Oct.2021
Nieuw-Roden - Zaterdagmorgen in de ochtendmist moest Nieuw-Roden JO17-1 al vroeg aantreden thuis tegen FC Assen JO17. Het leek op het eerste gezicht een moeilijke wedstrijd te worden toen de vele lange jongens uit Assen aan het intrappen waren. Nieuw-Roden heeft een team met 2 meiden en de jongste voetballer is zelfs 13 jaar. Een hechte vriendenteam die dit  seizoen inclusief de bekerwedstrijden nog geen partij heeft verloren.

Dat Nieuw-Roden het moeilijk kreeg deze wedstrijd werd binnen een minuut al de grond in geboord door aanvoerder Lukas Pater. Lukas scoorde meteen al in de eerste aanval van de wedstrijd. Hij was on fire in de eerste helft en maakte binnen 20 minuten al een hattrick. Zijn maatje Yaron IJtsma maakte even later  de 4-0. Voor Lukas was een hattrick niet genoeg en maakte de 5-0 en wederom Yaron de 6-0 ruststand. Een ware walk-over werd het voor de Neironers.

Na rust was het plan om door te gaan met goed tikkietakkie voetbal. Natu maakte al snel de 7-0. Daarna had Yaron Ijtsma ook zijn hattrick binnen toen hij de 8-0 binnen schoot. Ruben was inmiddels ook op stoom gekomen en schoot de 9-0 en de 11-0 binnen. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Tessa Houwer. De Oosterwoldse maakte voor Nieuw-Roden de 10-0  toen ze de bal genadeloos binnenschoot achter de arme Assense keeper. Nieuw-Roden was nog niet klaar, want de eindstand werd uiteindelijk 12-0. Een prachtige overwinning van dit vriendenteam. Na deze wedstrijd staat Nieuw-Roden bovenaan op de ranglijst. Volgende competitiewedstrijd is uit tegen Bakkeveen.