BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Flying Red, 75 procent score in basketbal marathon
3.Oct.2021

De basketbal marathon in sportcentrum de Hullen in Roden zit er weer op.
Door de wat krappe planning van de NBB werden er meer uren gedraaid dan oorspronkelijk was voorzien. De voor zes uur geplande wedstrijd van Flying Red 2 moest noodgedwongen worden verplaatst naar hal B omdat de wedstrijden van de wheelers meer dan een beetje uitgelopen waren.

De wheelers van Flying Red starten tegen WSV uit Apeldoorn. Het verschil tussen beide teams was van meet af aan duidelijk. Na het 1 e kwart leidden de Rodenaren al met 4-10.

Bij rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld bij een stand van 10-28 vooral door scores van René Lubbers en nieuwkomer Jelmer Kleefstra. De Roners beperkten zich in de tweede helft hoofdzakelijk to consolideren van de winst. Sabina Alma bepaalde de eindstand op 24-50.

Tegen het Hengelose I.S.V, dat zich uit de eredivisie heeft teruggetrokken, leek de strijd bij voorbaat beslist. Toch slaagde Flying Red er in met een kleine voorsprong (27-25) te gaan rusten.

Na de rust maakte ISV., met veel meer lengte en routine korte metten met de Roners.
Alweer Sabina Alma bepaalde in een sportieve wedstrijd de eindstand op 37-61. Heren 2 moest zoals gezegd in hal B starten omdat de wedstrijden van de wheelers aanzienlijk uitgelopen waren. De medewerkers van sportcentrum de Hullen waren snel bereid het ontstane probleem op te lossen.

De Roner reserves hadden aanvankelijk grote moeite met Ceres uit Emmeloord. Pas halverwege het tweede kwart wist Bert Goedhart de Reds aan de goede kant van de score te brengen (25-24). Ruststand 36-28.

Na rust kwamen de Roner schutters los en was het pleit beslist, met 61 42 na het derde kwart konden de Roners freewheelen naar een 74-54 eindstand.
Topscorers: Jelle Vlot 20, Wouter Arends 15, Ilias Kardamis 13, Nico van Unen 9

Heren 1 was uit op revanche voor de thuisnederlaag van vorig seizoen tegen Groene Uilen..

Vanaf het allereerste moment ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd. Beide teams speelden in hoog tempo, waarbij Uilen tot twee keer aan de goede kant van de score kwam. Vooral Jelmer Helder wist als een aal door de Groningen verdediging te glijden en hield de Roners met spectaculaire scores in het spoor.
Aan het begin van het tweede kwart werd duidelijk dat Flying Red een steeds groter rebound overwicht kreeg waardoor gemiste schoten snel leidden tot een Roner fast break. Toch was het verschil bij rust maar 6 punten (39-33) waardoor de Uilen nog steeds zicht hadden op een overwinning.

Na rust liepen de Roners langzaam uit naar een voorsprong van 20 punten aan het begin van het vierde kwart (61-40). Toch gaven de studenten zich nog niet gewonnen. De met veel energie ingezette inhaalrace strandde echter bij 66-52. Flying Red had zijn revanche.
Topscorers Flying Red Bas Veenstra 17, Kaj Egberts 12, Jelmer helder en Ruben Nienhuis beiden 10. Groene Uilen: Dirk van de Riet 14

Mini basketbal.

Flying Red heeft weer een groep minibasketballers. Onder de bezielende leiding van Yvonne en Henk trainen de jonkies op donderdag van 17:30 tot 19:30 in Sportcentrum de Hullen.

Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud en heb je zin in basketbal. Kom dan gewoon een keer kijken en misschien kun je al meedoen.