Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Roden niet langszij SC Stadspark
3.Oct.2021
Op deze kille najaars zondagmiddag speelde Roden zijn 2e competitiewedstrijd tegen de SC Stadspark uit de stad Groningen. Het hoofdveld op het sportpark aan de Norgerweg was niet  bespeelbaar door de overvloedige regen en daardoor werd uitgeweken naar het kunstgrasveld achter de kantine.

Misschien lag het aan de herfstige omstandigheden, maar Roden was in de eerste 15 minuten van de wedstrijd nog niet helemaal op temperatuur. SC Stadspark ging in die eerste periode er wel vol voor, wat na ongeveer 12 minuten resulteerde in de 0-1 door Cedwin Tel.

Dat was schijnbaar het alarmsignaal wat Roden nodig had.

In het resterende half uur tot de rust ontspon zich namelijk een enerverende strijd, met Roden dat van zich afbeet, waarbij de spelers van Stadspark soms behoorlijk geïrriteerd raakten en de toeschouwers het gevoel kregen dat deze wedstrijd niet met 11 tegen 11 zou eindigen. De goed leidende scheidsrechter ten Horn had 8 gele kaarten nodig, gelijk verdeeld over beide teams, om de spelers enigszins in toom te houden.

Het bleef dus al met al net binnen de beperken van het betamelijke en de energie die Roden in het tweede deel van de eerste helft gooide, werd in de 40e minuut wel beloond door een doelpunt van Rik Renkema, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van de doorgebroken en niet zelfzuchtige Hugo Steenbergen, 1-1 dus.

Na die goal en tot de rust bedaarden de gemoederen en dat beeld zette zich na de thee door, ook al omdat de vermoeidheid bij beide partijen, naarmate de wedstrijd zich vorderde, toesloeg. Het bleef uiteindelijk bij de misschien wel terechte gelijke stand 1-1.

Komende zondag 10 oktober speelt Roden wederom thuis, aan de Norgerweg, en dit keer tegen Hoogezand, aan vang 14.00 uur.