KV Noordenveld verliest in Nieuwehorne van kv Udiros
3.Oct.2021

Afgelopen zaterdag 2 oktober reisden de beide selectieteams van korfbalvereniging
Noordenveld naar het Friese Nieuwehorne om daar de vierde competitiewedstrijd van dit
seizoen te spelen. Tegenstander in Nieuwehorne, een dorp in de gemeente Heerenveen,
was Udiros. Nadat Noordenveld 2 met 20-10 de punten aan de thuisploeg moest laten, bleek
ook de eerste Mastselectie deze middag niet opgewassen tegen het vlaggenschip van
Udiros: 17-14.

De thuisploeg opende de score op deze zaterdagnamiddag op het sportcomplex in
Nieuwehorne, waarna Lianne Bangma de gelijkmaker met een omdraaibal aantekende.
Vervolgens liepen de Friezen twee doelpunten uit, maar door treffers van Evelien Tepper en
Sander van der Meer kwamen de oranje tijgers toch weer op gelijke hoogte. In het tweede
deel van de eerste helft scoorde de thuisploeg meer dan de Mastformatie, waardoor er bij
rust een 9-7 tussenstand op het scorebord stond. Trainer/coach Mark Steenbergen: “Het
scoreverloop vertelt grotendeels het wedstrijdverhaal. Wij liepen de hele wedstrijd net
achter de feiten aan. We hadden steeds het gevoel dat we er wel overheen konden komen,
want zowel qua spel als qua scores was het verschil niet groot”.

Na de rust zorgde Sven Stobbe nog voor de aansluitingstreffer, maar met drie rake
afstandschoten op rij liep Udiros toch weer weg bij de Roners. In het laatste deel van de
wedstrijd scoorden beide ploegen om en om. Na het laatste fluitsignaal kwam er zodoende
een 17-14 eindstand op het scoreformulier te staan. “Voornaamste probleem bij ons was dat
wij te korte aanvallen hadden omdat wij te weinig rebounds pakten. Udiros speelde juist
zeker op het einde lange aanvallen en kon vaker herhalen”. Door deze uitslag gaat Oerterp
nu alleen en nog ongeslagen aan de leiding in 2 e klasse 2B, gevolgd door Noordenveld,
Udiros en Rodenburg allen met één verliespartij.

De volgende competitiewedstrijd speelt kv Noordenveld zaterdag 9 oktober thuis aan de
Borglaan tegen SIOS uit Wolvega, aanvang 15.30 uur. Woensdagavond 6 okober speelt de
korfbaltrots uit Roden in de beker tegen ZKC’19 in het Drentse Zuidwolde. Aanvang 20 uur.
Scores Noordenveld : Sven Stobbe 4, Lianne Bangma 3, Robin van Bolhuis 2, Evelien Tepper
1, Sander van der Meer 1, Anna de Boer 1, Romee de Rink 1 en Jasper Lutter 1.