Veenhuizen komt tekort tegen sterk Leovardia.
3.Oct.2021

Goed voetbalweer en een perfecte grasmat in het museumdorp. Prachtige omstandigheden voor een mooi potje voetbal tussen de gedoodverfde kampioens kandidaat uit Leeuwarden en de blauw hemden. De thuisploeg kwam aardig mee in het begin van de wedstrijd. Kreeg een paar goede kansen, maar de afwerking was net niet goed genoeg. Ook Leovardia was in die fase nog niet scherp voor de goal. Veenhuizen kreeg in de 19e minuut een unieke kans. Bram Schmidt gaf een mooie lange crosspass over de verdediging op Sjoert Giezen. Deze schoot beheerst binnen en maakte de 1-0 voor de thuisploeg. Een verrassende voorsprong. Zeven minuten later trokken de geel zwarten de stand weer gelijk. Goed doorzetten over de linker kant en resoluut afgewerkt. Marc Gjaltema was kansloos. Leovardia was in de periode voor rust beter. Veel loopvermogen, veel beweging en geen zwakke plekken in dat team. In de 38e minuut straften ze een inschattingsfoutje bij de thuisploeg genadeloos af. Bij rust een terechte voorsprong van 1-2 voor Leovardia.

Gelijk na rust kreeg Veenhuizen een unieke kans op de gelijkmaker. Bram Schmidt kwam alleen voor de keeper, maar deze hield het schot tegen. In de 58e minuut beslisten de Friezen het duel door de 1-3 binnen te schieten. Drie minuten later kreeg Veenhuizen net als de week ervoor een man meer. Een speler van Leovardia moest er met twee maal geel af. Het hielp de thuisploeg echter niets. Leovardia scoorde zelfs nog de 1-4. Pas in de laatste minuut deed Veenhuizen nog wat terug. Wederom Sjoert Giezen die met een mooie lob over de keeper de 2-4 maakte. Daar bleef het ook bij in deze vriendelijke wedstrijd.

Een terechte nederlaag voor de thuisploeg. Leovardia was gewoon een maatje te groot.