Zevenhuizen thuis onderuit tegen MKV'29 in de 4e klasse
28.Sep.2021
Zevenhuizen - Door de prettige weersomstandigheden was er voldoende volk op de openingswedstrijd van het seizoen afgekomen. Dat de drie punten uiteindelijk door de Leeuwarders werden opgehaald kon de pret duidelijk niet drukken! MKV’29 was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, echter kon dat pas in de tweede helft in de score worden uitgedrukt. Het grote aandeel balbezit was in de eerste helft nog geen garantie voor grote kansen, de nauwkeurigheid in de eindpass bleef uit. De gastheren konden daar weinig tegenoverzetten, een kopbal uit een standaard situatie na ongeveer een half uur spelen bleek het gevaarlijkst. Ondanks het vele balbezit konden ook de bezoekers uit Leeuwarden weinig creëren, op een schot van Carlo Schambach moest de keeper voor het eerst in actie komen. Pas in de tweede helft werd de goalie uit Zevenhuizen pas echt onder vuur genomen. In het tweespitsen systeem van trainer Patrick van Nimwegen (foto) werd vooral de lange bal gehanteerd. Deze speelstijl leidde in de tweede helft nog tot één kans, deze werd voorlangs geschoten. De eindstand werd 0-3 voor MKV'29.