Sneu verlies Nieuw-Roden tegen kampioenskandidaat Asser Boys
26.Sep.2021
Nieuw-Roden - De wedstrijd Nieuw-Roden tegen Asser Boys duurde voor Nieuw-Roden net 5 minuten te lang. Asser Boys die samen met Actief titelkandidaat is in de zondag 3e klasse, maakte in de 85e minuut de 1-2 , waaroor Nieuw-Roden sneu met lege handen stond voor zo'n 200 toeschouwers.

Nieuw-Roden kwam meteen al in de eerste minuut van de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door Sander Drent. Een geweldig begin van de wedstrijd. Voor de wedstrijd werd nog één minuut stilte gehouden voor het overlijden van Wim Drent vorig jaar, de vader van de gebroeders Drent die alle drie in de basis stonden. Een zeer emotioneel moment voor de familie Drent en de spelers die Wim Drent elke dag nog missen. "Het moest gewoon zo zijn, dat ik meteen de eerste bal die ik kreeg de netten in joeg", vertelde Sander na afloop. Na de 1-0 kwam Nieuw-Roden wel steeds meer onder druk te staan tegen de makkelijk voetballende ploeg uit Assen. Toch door hard te werken van de Nei-Roners, werd het Asser Boys zeker niet makkelijk gemaakt om te scoren. Het stond vandaag allemaal goed en werd er om elke bal geknokt. Toch scoorde de ploeg uit Assen voor rust de gelijkmaker. Een verdwaalde schot dwarrelde precies in de netten van Nieuw-Roden. Met een 1-1 tussenstand gingen beide ploegen ook de rust in.

Na rust kwam Nieuw-Roden zeer goed uit de startblokken. Asser Boys werd meteen met de rug tegen de muur gezet en Nieuw-Roden kreeg een geweldige kans om de 2-1 te maken. Marcel Kuiper kwam samen met Sander Drent alleen voor de keeper te staan. Kuiper speelde de bal af naar Sander Drent die er iets beter voor stond, maar deze faalde voor open doel en schoot de bal een meter naast de goal. Een ongelooflijke kans waar Asser Boys de handen dicht mocht knijpen. Nieuw-Roden creeërde in het eerste kwartier meer kansen dan in de hele eerste helft, maar kon het helaas niet afmaken. Daarna kwam de ploeg uit Assen meer opzetten, omdat ze er toch geloof in kregen om de volle buit mee te nemen. Assen kreeg vele hoekschoppen, maar deden er weinig mee tot in de 85e minuut van de wedstrijd. Een hoekschop werd voor het doel geslingerd van keeper Jayden Kuiper en kwam voor de voeten van een speler van Assen die het net toch nog wist te vinden. Nieuw-Roden kon het niet meer repareren, want het was helemaal moe geschreden. Qua voetbal was het een verdiende overwinning van Assen, maar het moest wel tot het gaatje gaan om de ploeg,, onder leiding van vader en zoon Vorenholt, op de knieën te krijgen.

Nieuw-Roden kan met een opgeheven hoofd terug kijken op deze wedstijd en kan hier verder mee de competitie in gaan. Het was voor het publiek een heerlijke wedstrijd, mede door de goed fluitende Groefsema uit Zevenhuizen die het een echte wedstrijd liet worden.

Volgende wedstrijd zondag 3 oktober: ZNC - Nieuw-Roden om 14.00 uur.