Wedstrijd met twee gezichten bij Veenhuizen
26.Sep.2021
Veenhuizen speelde zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen 21/22 uit bij Wykels Hallum. Een ploeg met wat betaalde ex profs in de gelederen. Max Houttuin (ex Heerenveen, Veendam en Zwolle) als coach. En ook nog Jurjen Bosch (ex Cambuur) die in de tweede helft zou invallen. En dat laatste hebben de spelers van Veenhuizen geweten.

De mannen uit het gevangenisdorp begonnen zeer goed aan de wedstrijd. Waar we misschien dachten dat de thuisploeg zeer energiek zou beginnen aan de wedstrijd was het juist Veenhuizen. Al in de eerste minuut had Ab Moes de 0-1 op de schoen, maar helaas rolde de bal net naast de paal. Drie minuten later was het wel raak. Na een goede actie van Jesse Hilverda op rechts kwam de bal bij Coen Schmidt, die de bal met een lob over de doelman van de Friezen speelde. De gasten bleven maar komen en gaven zoveel, dat het niet de vraag was of, maar hoe lang ze het zouden volhouden. In de 22e minuut beloonden ze zichzelf. Coen Schmidt werd na een goede actie neergehaald op zo'n twintig meter van de goal. Dit leverde een vrije trap op. Geel voor de verdediger en ook nog geel voor broer Bram, die verhaal kwam halen. De vrije trap die erop volgde werd schitterend in de kruising gejaagd door Brian Giezen. Veenhuizen had zich nog meer kunnen belonen als men wat rustiger had gespeeld. Nu werd er toch nog te vaak onnodig de lange bal gehanteerd, die niet nauwkeurig genoeg was of niet te belopen. Tot de rust bleef het 0-2.

In de rust twee wissels bij de thuisploeg en dat heeft men bij Veenhuizen vernomen. De ingevallen Jurjen Bosch (licht geblesseerd) van de ploeg uit Hallum stichtte zoveel onrust, met zijn lengte, kracht en cleverness, dat de mannen van Veenhuizen het er verschrikkelijk lastig mee hadden. Al in de tweede minuut na rust leverde dat de aansluitingstreffer op. De thuisploeg kreeg weer hoop en door steeds de lange bal de spelen op de lange spits bleven ze gevaarlijk. Toen in de 65e minuut iemand van Hallum met rood er af moest, leek het makkelijker te worden voor Veenhuizen. Maar wederom, zoals zo vaak bleek, dat het met 11 tegen 10 toch niet altijd makkelijker is. Veenhuizen probeerde wel om te blijven voetballen, maar het lukte niet meer. De scherpte was weg. En de krachten raakten door het harde werken ook op. De blauw/witten kregen nog wel twee goede kansen op de 1-3, maar bleken te onrustig voor de goal. En dan gebeurt in de 85e waar je bang voor bent. De gelijkmaker valt aan de andere kant. Een lange bal wordt door gekopt. Ja door wie? Rechtsbuiten komt binnendoor en maakt de 2-2. De laatste minuten is het dan nagels bijten. De Noordenvelders toch nog op zoek naar de winnende,  maar ook Wykels Hallum die met de vaak verkregen vrije trappen levensgevaarlijk waren. Het bleef echter uiteindelijk bij 2-2.

Of de ploeg uit Veenhuizen er blij mee was, na de 0-2 voorsprong? Niet echt, maar door het geheel veranderde spelbeeld in de tweede helft hadden ze uiteindelijk ook nog kunnen verliezen. Zo ver kwam het echter niet.

Volgende week speelt Veenhuizen thuis om half drie tegen de gedoodverfde kampioens  kandidaat Leovardia uit Leeuwarden.