ONR ten onder tegen SIOS
25.Sep.2021

Op Rodermarktzaterdag stond voor ONR de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op sportpark Oranje was SIOS de tegenstander. Nadat de officiële teamfoto met nieuwe hoofdsponsor Tjebbo Postma van Hypotheekservice was genomen werd er  afgetrapt.

In de openingsfase kregen beide ploegen een aantal kansjes. Keeper Ton Buigholt maakte zijn rentree in ONR 1 wegens afwezigheid van Danny Blaauwwiekel en deed dit verdienstelijk. Op een paar corners na wist SIOS weinig gevaar te stichten. Het was ONR dat op voorsprong kwam via Sven Buigholt. Na een sterk gewonnen kopduel van Jelmer Fierstra belandde de bal pardoes voor de voeten van Buigholt die gedecideerd de bal tegen de touwen schoot.

Er leek voor ONR niets aan de hand en de wedstrijd leek onder controle. Echter vielen de ambities van ONR in de 31e minuut aan duigen toen Sjoerd Hoek ongelukkig een rode kaart pakte. Samen met de spits van SIOS liepen ze op keeper Ton Buigholt af toen Hoek en de speler van SIOS elkaar aantikte. Helaas voor ONR zag de scheidsrechter dit als het ontnemen van een duidelijke scoringskans en stond ONR na een half uur met een man minder.

Het duurde niet lang voordat SIOS de gelijkmaker maakte en op slag van rust werd het zelfs 1-2.

Na rust kwam ONR sterk uit de kleedkamer en had de kans om 2-2 te maken. Helaas mikte Leon Schievels de bal net over de goal. Met 10 tegen 11 was het knokken voor elke meter en omdat ONR vooruit bleef voetballen ontstond er automatisch veel ruimte voor SIOS. De tweede helft was het tegenhouden voor ONR en kreeg het al snel een aantal doelpunten tegen. Rik de Boer zorgde nog wel voor de 2-4 door op een hele goede bal van Dirk Rozema de bal in de linkerkruising te jagen.

De moegestreden ploeg van Erik Kloosterman was uit het veld geslagen en moest het hoofd buigen voor de gasten. Jeroen Westra, Joost de Graaf en Marco de Vries vielen nog in met al 90 minuten bij ONR 2 in de benen en deden dit uitstekend. Het was echter SIOS dat meer dan prima profiteerde van het feit dat ze een man meer hadden. Uiteindelijk stond na 90 minuten een 2-7 stand op het scorebord en gaat ONR met een kater de Rodermarkt in.

Complimenten aan SIOS voor het slim uitspelen van de wedstrijd. Voor ONR is het de zaak om zich te herpakken en volgende week weer goed voor de dag te komen.