Goede start Nieuw-Roden JO17 in de eerste competitiewedstrijd tegen Be Quick 1887
25.Sep.2021
Nieuw-Roden - De eerste competitiewedstrijd voor Nieuw-Roden JO17 werd ook meteen een echte spannende kraker tot de laatste minuut aan toe tegen Be Quick 1887 uit Haren. Nieuw-Roden kwam al heel snel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Lars Vlonk. Lukas Pater maakte even later zelfs de 2-0 voorsprong. Nieuw-Roden had veel kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar faalde steeds in de afronding. Het leek een gemakkelijke wedstrijd te worden voor de Nei-Roners, maar gaven net voor rust de aansluitingstreffer weg aan het team uit Haren. De ploeg ging wel met een 2-1 voorsprong de rust in.

Na rust gaf Nieuw-Roden Be Quick zelfvertrouwen, omdat de blauw-witten zelf de kansen niet wist te benutten en Be Quick het geloof gaf om terug te komen in de wedstrijd. En dit gebeurde ook. Je ziet het zo vaak, als je zelf de doelpunten niet maakt, vallen ze aan de andere kant. Binnen 20 minuten kwam Be-Quick zelfs zo ineens op een 2-3 voorsprong. Het leek of Nieuw-Roden de wedstrijd helemaal uit handen gaf. Na wat omzettingen door de staf vanaf de zijlijn kwam de ploeg weer aan voetballen toe en knokten zich terug in de wedstrijd. Ruben Wiegers wist 15 minuten voor tijd de gelijkmaker te maken. Er was nog tijd genoeg om de wedstrijd winnend over de streep te trekken. En gelukkig gebeurde dit dan ook net voor tijd. Sep van de Gruiter wist uiteindelijk de winnende treffer op zijn naam te schrijven. Het was een prachtige en spannende duel en door hard te werken wisten de spelers de eerste 3 punten thuis te houden. Na de wedstrijd gingen de spelers ook met verdiend applaus van het thuispubliek het veld af.

Volgende wedstrijd is zaterdag uit tegen Annen JO17.