Nieuw-Roden onderuit in de beker tegen Blue Boys
12.Sep.2021
Nieuw-Roden - Het was voor v.v. Nieuw-Roden weer es zo'n dag waar alles tegen zat en het ten onder ging aan eigen fouten, die vernietigend werden afgestraft door Blue Boys uit Nij Beets. De vijfde klasser uit Friesland won de bekerwedstrijd met 3-5 tegen de 3e klasser uit Noordenveld.

Voor de rust had Nieuw-Roden de wedstrijd al lang kunnen beslissen als het scherper was geweest. Maar in deze wedstrijd was Nieuw-Roden alles behalve scherp en maakte het zich keer op keer moeilijk. Blue Boys kwam uiteindelijk op een 0-1 voorsprong, maar net voor rust schoot Sander Drent Nieuw-Roden naar een 1-1. Nog geen minuut later lag de bal ook alweer in het netje achter keeper Jayden Kuiper.  En zo gingen beide teams de rust in met 1-2.

Na rust kwam Nieuw-Roden als snel op 2-2 door wederom een doelpunt van Sander Drent. Maar opnieuw strafte Blue Boys Nieuw-Roden zijn fouten genadeloos af en liep het uit naar een 2-4 voorsprong. Marcel Kuiper maakte met een penalty nog de aansluitingstreffer, maar wederom direct na de aftrap scoorde de Friezen de 3-5. Nieuw-Roden kreeg nog volop kansen om terug te komen, maar het mocht allemaal niet meer baten.