ONR in extremis naar overwinning op Haulerwijk.
4.Sep.2021

(Samenvatting verslag onderaan)

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen heeft ONR in de dying seconds drie punten op het conto bij kunnen schrijven en werd met 1-0 gewonnen.

Tegen Haulerwijk werd een ware veldslag beloond met een goal in de 89e minuut.

Waar vooraf al een zware wedstrijd werd verwacht, bleek niets minder waar.
De reden hiervoor was wellicht dat de selectie dit weekend een weekend weg is en met kleine oogjes aan de soep met broodjes zat. Echter werd door vele duels de wedstrijd hard gemaakt. Al na een half uur was trainer Kloosterman door zijn wissels heen. Tim van der Meulen, Dirk Rozema en Jorn Buigholt vielen allen geblesseerd uit. De flamboyante speelstijl van Haulerwijk werd desondanks niet beloond met een doelpunt. Mede debet hieraan was de sterk keepende Danny Blaauwwiekel.
Veel kansen kreeg ONR in de eerste helft niet. Enkele speldenprikken deerden de Haulerwijkster doelverdediger niet.

Na rust zag het publiek een ander ONR uit de kleedkamer komen. Met beter positiespel en een betere organisatie maakte ONR een sterkere indruk. Joseph Duku Dima speelde tegenstanders voorbij alsof het hectometerpaaltjes waren en ook Rik de Boer was bij vlagen een plaaggeest voor de tegenstander.
Sander Postma en Joost de Graaf waren gevaarlijk voor de goal en achterin werd weinig weggegeven. Jelmer Fierstra torende als een hoogspanningsmast boven zijn tegenstanders uit en won vele kopduels.
Sjoerd Hoek kwam op rechts door na een gewonnen duel maar zag zijn voorzet op zijn Roedejaans in de handen van de keeper verdwijnen. Vanaf de zijlijn werd dit ontvangen met enig gemopper. Zelfs het scheldwoord 'chocoladewikkel' werd ten gehore gebracht.

Al met al verdiende ONR op basis van de tweede helft een overwinning. Er werd gestreden voor elke meter en zelfs met kramp speelden Jesper Roede en Marco de Vries de wedstrijd uit.
Het was Sander Postma die de reddende engel bleek. Na een slim balletje van de Boer bleef hij in oog met de keeper ijzig kalm en zorgde voor de overwinning van de oranjehemden.

Onderweg naar Exloo kunnen de mannen van Erik Kloosterman extra genieten van een herstelshake. Helaas verloor het tweede hun wedstrijd eerder op de dag. Gelukkig sleept de hechte selectie elkaar door het weekend heen!