Rick Ottema wint de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier
2.Sep.2021
De Wilp - In De Wilp vertrokken donderdagvond voor de 59e keer de beste wielrenners van Noord Nederland voor een altijd maar weer enerverende wielerstrijd. Reeds vanaf 1953 racen de coureurs door de straten van ons Gronings/Friese grensdorp in deze klassieker in het criteriumcircuit. Met renners die later wereldkampioen, Olympisch kampioen en/of ritwinnaar werden in de Tour, Giro of Vuelta. Van de huidige generatie profrenners fietsten o.a. Bauke Mollema en Niki Terpstra in het dorp.

De eindzege in de Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier 2021 werd een prooi voor Rick Ottema. De vierde en laatste rit van de noordelijke etappekoers Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier werd verreden in De Wilp. De finalekoers telde 80 kilometer. Al vroeg in koers reed een drietal renners weg en was de kans op de dagzege buiten bereik. In de strijd om de eindzege streden klassementsleider Rick Ottema , zwarteleidersprijstruidrager Hartthijs de Vries en om de hoogste eer.

Uiteindelijk was Rick de snelste van de drie en verzekerde hij zich van de eindwinst. En de  Schade Bathoorn rode trui ging ook naar Rick Ottema (foto onder). De leidersprijs is voor Axel van der Tuuk. Dennis Steverink won het Amateurklassement.