Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Keurige zesde plaats voor Jeroen Hilster uit Lieveren
29.Aug.2021

Keurige zesde plaats voor Hilster en Lentink Sports Racing op de Red Bull Ring

Jeroen Hilster heeft na een ijzersterke eerste IDM Supersport 600 race zijn beste seizoensresultaat gescoord door als zesde te finishen op de Red Bull Ring. Colin Velthuizen eindigde vijftiende op de opdrogende baan. De tweede race bracht minder succes voor de Lentink Sports Racing coureurs.

De vijfde, tevens voorlaatste, ronde van het Duitse IDM kampioenschap werd afgelopen weekend (27 t/m 29 augustus) verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Ondanks dat het circuit voor zowel Jeroen Hilster als Colin Velthuizen compleet nieuw was, begonnen ze sterk met respectievelijk een elfde en dertiende tijd in de eerste vrije training. Gedurende de trainingsdagen werkten de jonge coureurs met het team hard om de afstelling verder te verbeteren. In de eerste kwalificatie wisten zowel Jeroen als Colin hun tijd goed te verbeteren. In de tweede kwalificatie waren beide rijders er klaar om weer een stap te maken, maar toen begon het te regenen. Colin eindigde als zesde in deze natte sessie en Jeroen klokte een tiende tijd. De tijden uit de eerste kwalificatie werden logischerwijs niet verbeterd, waardoor Jeroen als zestiende en Colin als twintigste de races moesten aanvangen.

Tijdens de eerste race gingen de rijders ook van start op regenbanden. Het namelijk voorafgaand aan de wedstrijd geregend. Tijdens de race was het droog en zou de baan steeds verder gaan opdrogen. Jeroen voelde zich uitstekend thuis in deze lastige omstandigheden en kwam na de start zeer snel naar voren. Vanaf zijn zestiende startplaats wist hij uiteindelijk naar een knappe zesde plaats te rijden op de finishlijn. Het beste resultaat voor de coureur uit Lieveren in het seizoen 2021! Ook Colin wist posities goed te maken ten opzichte van zijn startpositie, maar kwam gedurende de race wat klem te zetten achter een rijder. Colin wist nog wel één IDM-punt te pakken door als vijftiende te finishen.

De tweede race bracht minder succes voor Lentink Sports Racing. Zondag was het droog en de warm-up verliep naar wens voor beide rijders. Colin deed in de slotfase van de warm up nog een proefstart en op dat moment was er niets aan de hand. Ook bij het uitrijden van de box voor de race had Colin geen problemen, echter in de verkenningsronde kwam hij tot de ontdekking dat zijn motor een defecte koppeling had. Het signaal kwam helaas te laat, waardoor de coureur uit Heerjansdam niet van start kon. Ook Jeroen kon zijn sterke optreden van een dag eerder niet herhalen. De 20-jarige coureur had geen goed gevoel op zijn Yamaha R6 en kwam niet verder dan een zeventiende plaats. Hierdoor vertrok Lentink Sports Racing na het sterke begin van het weekend toch met gemengde gevoelens vanaf de Red Bull Ring.

Jeroen Hilster: “Het overall een heel goed weekend! Ik had nog nooit eerder op de Red Bull Ring gereden, maar het gevoel was vanaf de eerste training al goed. In de kwalificatie had ik op iets meer gehoopt, maar we konden ons vanwege de regen niet meer verbeteren in Q2. De eerste race verliep super. Ik kon wel zo’n acht rijder passeren in de eerste ronde en de zesde plaats is natuurlijk een geweldig resultaat. Ik wil het team en al mijn sponsoren hiervoor bedanken! In de tweede race was het gevoel minder goed en kon ik helaas geen punten scoren.”

Colin Velthuizen: “Het ging zeker niet verkeerd dit weekend, al had ik op iets meer gehoopt in de eerste race. We wisten ons gedurende de training goed te verbeteren op een nieuwe baan, ook qua afstelling van de motor. Ik zat in de eerste race wat klem achter een andere rijder. Erg jammer, want ik had het gevoel dat er zeker meer in zat. Het is erg balen dat ik vanwege probleem met de koppeling niet van start kon in de tweede race. We gaan ervoor om in Hockenheim het seizoen sterk af te sluiten!”

Er staat nu nog één IDM ronde met dubbele IDM Supersport 600 wedstrijden op het programma. Deze seizoensfinale wordt van 24 t/m 26 september georganiseerd op de Hockenheimring in Duitsland. Voorafgaand aan dit raceweekend zal Lentink Sports Racing eerst nog deelnemen aan de twee Dutch Supersport wedstrijden, die verreden worden tijdens de IDC rondes van 4 en 11 september op het TT Circuit Assen.

Foto credits: Damon Teerink - Racing Passion Photography