Per 1 mei 2024 heeft een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over genomen en is hiermee de nieuwe eigenaar en aanspreekpunt.

Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als

Roden gemakkelijk langszij GAVC
29.Aug.2021
Tegenstander van Roden in het 3e oefenduel ter voorbereiding van het seizoen 21-22 was de Grouster Amateurvoetbal Club, kortweg vv GAVC, een zondag 2e klasser. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van vv Roden. Normaal niet zo'n bijzonder feit, maar dit was voor veel spelers na een klein jaar weer een hernieuwde kennismaking met voetballen op natuurgras.

De eerste helft was het meest aantrekkelijke deel van de wedstrijd. GAVC liet vrijwel de gehele ontmoeting Roden het speel maken, door zich bij balverlies terug te trekken op eigen helft. In het eerste bedrijf had Roden hier wel een antwoord op door de bal goed en met een redelijk tempo rond te laten gaan en op de juiste momenten diep te spelen. Daardoor stond het terecht 4-0 voor de Roners bij rust, door doelpunten van Hugo Steenbergen, Kevin de Vries, Luuk Jans en Enrico Wardenier.

Na de rust werd het spel, in het verloop van de tweede helft, allemaal wat gezapiger. GAVC bleef volharden in de afwachtende houding, loerend op de counter, maar Roden had daar wat minder antwoord op dan in de eerste helft. Resultaat was dat het overwicht van Roden nog slechts 1 doelpunt opleverde via een penalty succesvol uitgevoerd door Enrico Wardenier. Eindstand 5-0.

De 3 oefenduels van de afgelopen 2 weken geven aan dat er wel muziek zit in de relatief jeugdige selectie van Roden. Zondag 5 september a.s. volgt een serieuze test voor die selectie, want dan staat de bekerkraker in en tegen Peize op het programma, aanvang 14.00 uur, op het sportpark Hereweg.

GOMOS

Vandaag speelde GOMOS de oefenwedstrijd tegen Rolder Boys. Gomos ging met een 0-1 achterstand de rust in. In de 2e helft maakte Robert Elsinga de 1-1. Daarna liep Rolder Boys uit naar 1-3 waarna Ronald Sloots een penalty benutte (2-3). De einduitslag werd uiteindelijk 2-4