Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Nieuw-Roden onderuit tegen Ruinen in oefenpartij
29.Aug.2021
Nieuw-Roden - Voor Nieuw-Roden was de tweede oefenwedstrijd tegen v.v. Ruinen een mooie graadmeter. Beiden uitkomend in de zondag 3e klasse, was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Zeker in de 1e helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Nieuw-Roden kwam wel vroeg op een 0-1 achterstand door miscommunicatie in de verdedging. Toch kreeg Nieuw-Roden veel opgelegde kansen, maar werden door de gebroeders Drent beiden op de lat gekopt.

Na rust kwam Nieuw-Roden al meteen op een 0-2 achterstand. De 0-3 kwam daar al snel achteraan. Vooral werd Stefan Waij gemist in de 2e helft die lichtgeblesseerd uitviel. Daarnaast was te zien dat de verdediging nog niet echt op elkaar ingespeeld is en vooral door miscommunicatie en zwak verdedigen werden de doelpunten veel te gemakkelijk weggegeven. Toch door het inbrengen van Dennis Matulessy kwam er meer voetbal vanaf de rechterkant. Wilco Drent kwam alleen voor de keeper te staan en schoot de bal bekeken het doel in van Ruinen. Even later wilde Thomas vd Spoel een voorzet geven vanaf links, maar de keeper van Ruinen liet de bal door zijn handen glippen en ging deze het doel in. Nieuw-Roden zette nog alles op alles om nog een gelijkspel eruit te slepen, maar hierdoor kwamen er gaten achterin en werden deze meteen afgestraft door Ruinen. De voorsprong werd uitgebreid naar een eindstand van 2-5. Het was een belangrijke oefenwedstrijd voor Nieuw-Roden om de foutjes eruit te halen.