BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Veenhuizen wint 1e oefenduel.
15.Aug.2021

Na 308 dagen was het eindelijk weer eens zover. Voetballen tegen een "echte" tegenstander.

Lekker weer, aangenaam temperatuurtje en het zonnetje erbij. Spelers die weer een spannend, misschien iets nerveus gevoel ervaarden. Supporters, die het praten over hun mannen bijna verleerd waren konden deze middag weer hun hart luchten. Wat had iedereen het gemist.

De blauw/witten speelden deze zaterdag op Sportpark Achter de Molen tegen het Groningse Amicitia VMC. Een goede vierdeklasser die een aantal versterkingen erbij hadden gekregen.

Veenhuizen was niet helemaal compleet. Het mistte door vakantie nog een aantal spelers. Tevens zijn Mark Tip (naar Oostenrijk) en Wesley vd Veen dit seizoen zoals het nu lijkt niet beschikbaar. Ondanks dat won Veenhuizen toch hun eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. Aangevuld met de goed spelende Johan Menken, Geert Jan Tolner en Jonathan Auwen liet de thuisploeg toch een behoorlijke wedstrijd zien.

Het was Amicitia die de eerste tien minuten wat veldoverwicht had en ook een aantal kleine kansjes kreeg. Tot scoren kwamen ze niet. Daarna was het Veenhuizen die meer aan voetballen toe kwam.

De bezoekers scoorden toch als eerste. In de dertigste minuut. Een crossbal kwam op rand zestien in de voeten van de spits. Hij bedacht zich niet en lobde de bal schitterend en onhoudbaar over Van Der Meulen.

Veenhuizen liet de moed niet zakken en dat betaalde zich al binnen twee minuten uit in twee treffers. Beide goals werden gemaakt door Coen Schmidt. Een keer na een steekbal van Ab Moes en de andere na een dieptepass van Danny Mulder. Ruststand was ook 2-1.

In de rust werd er natuurlijk flink gewisseld. Dat, en ook de oplopende vermoeidheid bij beide ploegen maakte het dat het niveau zakte. Toch scoorde Veenhuizen al vrij snel de 3-1. Ditmaal was het Saidou Diallo die na een korte dribbel, de bal snoeihard tegen de touwen joeg. De rest van de tweede helft kreeg de thuisploeg nog een aantal grote kansen, maar het vizier stond logischerwijs nog niet op scherp. Ook Amicitia kon geen potten meer breken en daardoor bleef het in deze eerste wedstrijd sinds rijden bij 3-1.