Jeroen Hilster uit Lieveren ondanks pech tevreden in Tsjechië
14.Jun.2021

Jeroen Hilster liet goede dingen zien op de baan, maar kon dit mede door de nodige pech niet omzetten naar de gewenste resultaat in de  eerste IDM Supersport 600 race van Lentink Sports Racing in Most.

De tweede ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap werd verreden op het Autodrom Most in Tsjechië.  Voor Jeroen, die nog herstellende was van zijn polsbreuk, die hij drie weken geleden opliep in Oschersleben, was het circuit van Most nieuw. Gedurende de trainingen wist de rijder goede stappen te maken en kwam hij op de tijdlijsten de top-vijftien binnen. In de kwalificaties kwam het er niet helemaal uit, waardoor Jeroen als drieëntwintigste aan de races moest beginnen.

In de eerste race wist Jeroen zich goed naar voren te vechten. Dit resulteerde erin dat hij in een groep van zo’n zes rijders terechtkwam, die gevecht waren voor plaats elf.  Voor Jeroen was de gifbeker, na al zijn eerdere pech al dit seizoen, nog niet helemaal leeg. Twee ronden voor het einde kreeg de coureur uit Lieveren een technisch probleem en kwam daarom niet aan de finish.

In de tweede race wist had Jeroen ook een goed tempo, maar hij kwam met terugschakelen een keer tussen de versnellingen te zitten en verloor daarmee aardig wat tijd. Jeroen was op weg naar voren richting de punten. Jeroen kwam ten val. Vanwege het incident kwam er wel de rode vlag.  Jeroen eindigde als achttiende.

De derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap staat gepland van 23 t/m 25 juli op het circuit van Schleiz.

Jeroen Hilster: “Het circuit van Most was nieuw voor mij en samen met mijn nog pijnlijke pols, wist ik vooraf dat het een uitdagend weekend zou gaan worden. Ik was heel tevreden over hoe snel we stappen konden maken. Vooral de eerste kwalificatie was erg goed, maar de tweede kwalificatie werd het niet even te veel voor mijn pols. De eerste race waren in gevecht voor goede punten, toen ik een technisch probleem kreeg. Helaas zat het in de tweede race ook niet mee toen de motor in zijn vrij schoot. Ik hoop dat we in de komende races het geluk meer aan onze zijde hebben.”

Foto credits: Damon/Henk Teerink