Scouting Mensinghe - Roden bestaat 60 jaar!
10.Apr.2021
1 April 2021 gaat de boeken in als datum dat Scouting Mensinghe 60 jaar bestaat. Het was 1 April 1961 toen hopman Dieters zijn groep aanmeldde bij de Nederlandse Padvinders vereniging, daar voor waren er ook al pogingen gedaan die niet succesvol waren. Na omzwervingen van verschillende locaties, Winsingehof, Wilhelminastraat, een zolder aan de Ceintuurbaan Noord, Leeksterweg (waar later Certe zat) en Nieuw Roden (oud bouwvallig schooltje), zit de scouting groep sinds 1987 op de huidige locatie in het voormalig pand van de Groninger vakantieschool dat toen werd aangekocht.

 

Binnen de corona regels proberen ze het hele jaar feestelijke dingen te organiseren, zo staat er ook een reünie in de planning voor Oktober dit jaar. Hier voor wordt aan oud leden gevraagd om zelf contact op te nemen via de website bij interesse, zodat het zoeken naar oud leden vergemakkelijkt wordt.

 

Vandaag was er een groep bezig met tafels waarop Vuur domino werd gemaakt met lucifers en als thema het 60 jarig bestaan. Ook werden de zelf gemaakte schilden aan de poort bevestigd. En er was zelfs voor iedereen gebak met 60 jaar er op. Dus dat het feest is mag duidelijk zijn en het is mooi dat de organisatie binnen de huidige corona regels toch een weg heeft weten te vinden om dit te vieren. De knoop met drie palen in het logo is hier bij Scouting Mensinghe zelf bedacht.

 

Voor meer info kijk op https://mensinghe.nl/

 

Tekst en foto’s Theo Kompier ©