Initiatief jongerenwerk ''Voor en Met Elkaar'' gestart
8.Apr.2021
Vanuit het jongerenwerk zetten wij ons graag in voor jongeren in de gemeente Noordenveld. Ook zetten wij ons in voor jongeren in deze gemeente die iets willen betekenen voor een ander in deze bijzondere tijden. Daarom is het initiatief “Voor en Met Elkaar” gestart.

 

Denk bijvoorbeeld aan een oudere die vereenzaamt, mensen die plotseling zonder werk zitten, of verzorgingspersoneel die keihard aan het werken zijn. Met een sociale actie, hoe klein ook, kun je veel voor een ander betekenen. Welk idee heb jij?
Kom op voor iemand die het moeilijk heeft en dien je idee hier in!

 

Ben je tussen de 12-23 jaar en heb jij een idee voor een sociale actie die Noordenveld socialer maakt? Dien het dan hier in! Je kunt een geldbedrag van €10 tot €50 euro aanvragen voor je idee.HOE GA JE TE WERK?

 

1. Je vult je idee en je contactgegevens kort in via het aanmeldformulier. ​​​​Klik op deze link om het formulier te openen.

 

2. Iemand van “VOOR EN MET ELKAAR” neemt vervolgens contact met je op en laat je weten of het initiatief aan de criteria voldoet.

 

3. Voldoet je project aan de criteria? Dan kun je verder aan de slag. We sturen je een format, zodat je je project verder kunt uitwerken en aan ons kan laten zien dat het corona proef en veilig is.

 

4. Heb je dit formulier ingevuld en naar ons teruggestuurd? Dan ontvang je binnen 7 dagen een goedkeuring of afkeuring. Bij een goedkeuring kan je beginnen!

 

Stel: Jouw idee bestaat uit 20 rozen naar een afdeling van een verzorgingstehuis sturen/brengen. Wij kopen voor jou de rozen (hier mag je uiteraard ook bij aanwezig zijn) en jij neemt de rozen mee om ze af te leveren.

 

JE PROJECT HEEFT EEN SOCIAAL KARAKTER
Je doet iets voor een ander die het moeilijk heeft of om iemand die zich keihard inzet te bedanken.

 

JONGEREN VAN 12 – 23 JAAR ZIJN BIJ HET PROJECT BETROKKEN

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan moet je ouder of voogd op de hoogte zijn dat je bij ons om geld vraagt. Zij staan namelijk financieel garant en moeten daarom toestemming geven. Dit doen we door hen een e-mail met uitleg te sturen. Je ouders geven dan schriftelijk een bevestiging. Hierna kan je aan de slag.

 

JE PROJECT IS ‘CORONA PROEF’

 

Je idee kan alleen maar worden uitgevoerd als het veilig is. Mensen mogen namelijk geen risico lopen om ziek te kunnen worden. Je mag bijvoorbeeld geen activiteiten doen waar veel mensen samenkomen. Denk er bijvoorbeeld aan dat tijdens de uitvoering van je idee er constant 1,5 m afstand van anderen wordt gehouden.

 

Wil je weten wat de huidige maatregelen zijn? klik dan hier op de website van de Rijksoverheid.

 

JE MAG GEEN WINST MAKEN MET JE PROJECT

Je doet je project vrijwillig, in je vrije tijd en je houdt er geen geld aan over.

 

HOE GEMAKKELIJKER HET PROJECT IS UIT TE VOEREN DES TE BETER

Kom dus vooral met kleine acties, die veel voor iemand anders kunnen betekenen.

 

HET PROJECT MAG NIET ALLEEN ZIJN VOOR IEMAND BINNEN JE FAMILIE OF VRIENDEN, MAAR IS BEDOELT VOOR ANDERE MENSEN

Denk bijvoorbeeld aan ouderen in een verzorgingstehuis, mensen uit je wijk of buurt die eenzaam zijn of leeftijdsgenootje die wel een verassing kan gebruiken.

 

JE MAAKT EEN KORT VERSLAGJE VAN JE PROJECT MET EEN AANTAL FOTO’S EN/OF FILMPJE

Met beeldmateriaal van jou kunnen wij jouw geweldige idee delen met de rest van Noordenveld. Dit versterkt het wauw gevoel en inspireert anderen om ook iets sociaals te doen.

 

JE HEBT NA GOEDKEURING MAXIMAAL 2 WEKEN OM JE PROJECT HELEMAAL UIT TE VOEREN

Indien we je project officieel per e-mail hebben goedgekeurd dan maken we het geld over en heb je dus vier weken de tijd om aan de slag te gaan met je project.

 


NA GOEDKEURING VAN JOUW PLAN KOPEN WIJ ALLE BENODIGHEDEN VOOR JOU IN


Zodra jij aan ons doorgeeft waar en wanneer jij je spullen nodig bent, zorgen wij dat het tijdig ingekocht wordt van het geldbedrag wat jij hebt aangevraagd.
Stel jouw idee bestaat uit 20 rozen naar een afdeling van een verzorgingstehuis sturen/brengen. Wij kopen voor jou de rozen (hier mag je uiteraard ook bij aanwezig zijn) en jij neemt de rozen mee om ze af te leveren d.m.v. jouw idee.