Column: Glitter uit mijn hoofd
4.Apr.2021
Gelukkig, de kappers zijn sinds een aantal weken weer open, met de verplichte aanpassingen uiteraard. In de corona epidemie is een simpele knipbeurt een welkom verzetje voor de meeste mensen. Op social media zie ik veel voor en na foto's van mensen die eindelijk weer naar de kapper zijn geweest. Van corona coupe tot weer lekker strak in de haarlak. 

 

Ik ben al in geen 5 jaar bij de kapper geweest. Ik knip, verf en style mn eigen haar. Ik ben te ongeduldig en heb domweg geen tijd om een uur in de stoel te zitten. Daar komt bij dat een kappersbezoek te duur is voor mij. Ik ben zo'n zuurpruim die regelmatig nog prijzen omrekent naar de gulden tijd, ik weet het, het is zinloos en hopeloos ouderwets. 

 

 

Het is geen probleem, want er verweerd en slonzig uitzien is helemaal hip. Al een aantal jaren eigenlijk. Gaten in een spijkerbroek, ongeschoren gezicht, flinke haar uitgroei en ja zelfs vintage oma jurken zijn weer hip!

 

 

Neem bijvoorbeeld acteur Tygo Gernandt, hij is al jaren hip, ongeschoren met een 'net uit bed coupe' doet het goed bij de dames! Of een bekende viroloog, spierwitte haren met 2 zware zwarte afgeborstelde eikenprocessierupsen als wenkbrauwen, die alle ruimte krijgen om door te groeien: het kan gewoon anno 2021!

 

 

Zij hebben geluk, zij zijn natural beauties. Je wil niet weten hoe vreselijk duur het kan zijn om er  onverzorgd uit te zien. Nieuwe kapotte kleding is niet te betalen en een granny gray kapsel is erg prijzig en bovendien een lange zit in de kappersstoel!

 

 

Ik was ook weer toe aan een kleurtje in mn haar, want ik word grijs. Terwijl ik s'morgens al mopperend in de spiegel kijk, komt mn dochter de douche binnen lopen om te kijken wat er aan de hand is.    

 

 

 "Kijk dan, de eerste grijze haren"! roep ik en laat haar het bewijs op mn slaap inspecteren. "Mam, doe even normaal, dat is geen grijs haar, dat is glitter wat uit je hoofd groeit, zoals een eenhoorn"!

 

 

Ze loopt weer de douche uit en laat mij flabbergasted achter. Glitter in mn haar. wauw, zo heb ik het nog nooit gezien. Mooi dat ik mn haar nooit meer ga verven. Ik word een eenhoorn, en dat nog voor mn 50ste!

 

 

Bianca van Dijk