hoe gaat nu met Next Builders?
3.Apr.2021
Een dag later dan u gewend bent, vandaag weer een nieuwe Hoe gaat het nu met?
Deze week het verhaal van Next Builders, de makers van onder andere Tiny Houses. leest u weer mee?

Hoe gaat het met jullie?
"Voor veel bedrijven is de corona crisis een deceptie geworden, maar voor ons heeft de pandemie juist het tegenovergestelde gebracht. De verkoop van Small houses, Tiny houses en thuiskantoren heeft een grote vlucht genomen. Veel mensen moeten verplicht thuiswerken en hebben kantoorruimte nodig om zich te kunnen concentreren."

Kunnen je/jullie jezelf voorstellen aan de lezers?
"Elzo de Groot, Bas Jansen en Floris Roelfzema zijn de oprichters van Nextbuilders. We zijn een jong bedrijf, dat zich richt op de innovatieve 3D houtskeletbouw. Nextbuilders heeft een modulair bouwsysteem en produceert digitaal. De modulaire bouwdelen worden met digitale precisie en onder ideale omstandigheden gefreesd in een werkplaats van houten LVL-delen. Door in de afwerking (binnen en buiten) gebruik te maken van slimme materialen en technieken is het object na jáááren nog steeds volledig remontabel."

Hoe was de coronatijd voor jou/jullie tot nu toe?
"We kregen veel aanvragen, mailtjes en telefoontjes van enthousiaste mensen, die meer te weten wilden komen over onze Small houses, Tiny houses, tuinkantoren en ons modulaire bouwsysteem."

Tiny Houses zijn tegenwoordig helemaal in, waar komt dat vandaan denk je?
"Dit komt waarschijnlijk, omdat de laatste decennia mensen gericht waren op het steeds groter en ruimer wonen. Gezien de klimaat problemen en kleiner wordende huishoudens willen meer mensen kleinschaliger gaan wonen en meer gebruik laten maken van milieuvriendelijk bouwmaterialen. Op deze manier wil men ook een bijdrage leveren aan het minder belasten van het milieu."


Ik lag dat jullie ook willen mee willen om klimaatproblemen te verminderen, hoe zien jullie dat?
"Onze Small Houses, Tiny Houses en thuiskantoren zijn voornamelijk gemaakt van gecertificeerde milieuvriendelijke bouwmaterialen. De Small Houses, Tiny Houses en kantoren zijn erg licht waardoor geen zware betonnen fundering nodig is, maar op kleine stalen schroefpalen gefundeerd kan worden. Ook blijven we zoveel mogelijk op de hoogte van nieuwe technieken en producten, waardoor we steeds meer kunnen betekenen voor een beter klimaat. Door te streven naar een kleinere CO2 footprint van onze bouwobjecten leveren we een positieve bijdrage aan het klimaatprobleem."

Aan wie mogen we de vraag doorstellen namens jullie?
"We willen de vraag graag doorstellen aan Eltec totaalbouw."

Coby van Zanten©