Column: Wolven in het bos, beren op de weg
30.Mar.2021
Wolven in het bos, beren op de weg.

Dinsdagochtend 30 maart werd Roden wakker geschud door het nieuws dat er een wolf was gezien in het Sterrenbos in Roden. 

Een wolf in ons mooie Roden? Ondanks dat er een foto bij het bericht was geplaatst, waren de meningen flink verdeeld. Dit zou om een vervroegde 1 aprilgrap gaan, een gemuteerde Duitse herder of misschien dan toch echt een wolf? 

Nu mensen steeds meer thuis werken, nog minder autorijden en Nederland s avonds voor 10 uur op slot gaat, heeft de natuur steeds meer vrij spel. De lucht wordt schoner, de natuur groener, er duiken zelfs steeds nieuwe diersoorten op die nog nooit eerder gezien zijn. In venetië zwemmen dolfijnen en in Lelystad steekt een bever zorgeloos de weg over. Hoe geweldig is dat? Eigenlijk zijn we veel meer van dit soort "goede" nieuws nodig. Nieuws waarvan je spontaan gaat glimlachen. 

Het verbaast me dat er altijd wel een handje mensen zijn die goed nieuws om kunnen zetten in slecht nieuws. Je kent ze vast wel. Iemand die voor elk oplossing een probleem weet. Iemand die niet meer gelooft in goed nieuws, beren op de weg ziet, verzuurt is, het glas half leeg heeft en opbloeit bij drama. Jammer is dat, want eigenlijk gun je toch iedereen goed nieuws? In deze tijd van corona is al het positieve nieuws, hoe klein ook, erg welkom. Een wolf in Roden klinkt toch hoopvol en zeker als goed nieuws? En mocht het een grap zijn, dan kunnen we hier toch heerlijk om lachen met zn allen? 

Nog een leuk nieuwtje, op de nieuweweg in Roden stak vanmiddag zomaar een walvis over, hoe leuk is dat?

Bianca van Dijk