Scouting Mensinghe Roden viert 60 jarig bestaan
30.Mar.2021
Scouting Mensinghe Roden is jarig! De scoutinggroep bestaat dit jaar 60 jaar en dat is reden tot een feestje.

 

Op dit moment mogen de scouts helaas nog niet uitgebreid feestvieren, daarom bouwen ze samen aan een grote toegangspoort, die het hele jaar boven de ingang van het scoutingterrein zal pronken. In deze poort zul je de speltakken vertegenwoordigd zien op schilden gemaakt door de leden. En aan de poort voegt elke speltak op 10 april een bouwsel toe, om zo samen het jubileum te vieren. De basis van de poort wordt gebouwd door vakkundige knopers met vele jaren ervaring, dus die kan wel tegen een stootje!

 

Zestig jaar geleden, in 1961, werd de scoutinggroep opgericht door hopman Dieters. Wat begon met een troep verkenners breidde al snel uit tot meerdere speltakken. Jongens en meiden van 5 tot 18 jaar, én zelfs 18+, leren bij Scouting Mensinghe zichzelf spelenderwijs te ontwikkelen en bouwen vriendschappen voor het leven op. Dit alles gebeurt sinds 1987 vanuit clubgebouw De Woutscout in het prachtige Mensinge Bos.

 

Het huidige ledenaantal staat op ruim 230, maar in de afgelopen zestig jaar zijn er heel wat groen-met-gele (en bruine) dassen uitgedeeld aan nieuwe leden. Elke scoutinggroep heeft zijn eigen das en deze wordt met trots gedragen!

 

De huidige scouts zouden het geweldig vinden om dit najaar de verjaardag groots te vieren met iedereen die ook ooit deze Mensinghe das heeft gedragen. Ze roepen daarom iedereen op die ooit lid is geweest om zich te melden, en vragen verder iedereen om het woord te verspreiden zodat zoveel mogelijk oud-leden het horen.

 

Op de Facebookpagina (www.facebook.com/mensinghe) worden de laatste ontwikkelingen van dit jubileumfeest gedeeld. Op de website (www.mensinghe.nl) kun je je binnenkort aanmelden om op de hoogte te blijven, én vind je de interessante geschiedenis van deze mooie scoutinggroep.