Blauwe zone in deel van centrum Roden
29.Mar.2021
RODEN - Supermarkt Jumbo verhuist tijdelijk naar de Albertsbaan, de Heerestraat wordt heringericht en de route voor buslijn 4 in het centrum wordt aangepakt. Hierdoor staat de bereikbaarheid van het centrum van Roden de komende periode onder druk. Burgemeester en wethouders hebben besloten een tijdelijke parkeerschijfzone (blauwe zone) in te stellen in een deel van het centrum van Roden om de parkeerdruk te kunnen regelen. De blauwe zone gaat in op 1 mei voor de periode van een half jaar. De blauwe zone geldt alleen op maandag tot en met zaterdag van 9:00-18:00 uur.
 


Ontheffing mogelijk voor inwoners en ondernemers in het centrum


 

Om het ongemak voor bewoners in het centrum te beperken kan per adres één ontheffing worden verleend. Dit geldt voor de adressen die geen eigen parkeergelegenheid hebben. Voor ondernemers geldt dat zij één ontheffing kunnen aanvragen als zij kunnen aantonen dat zij deze nodig hebben voor het uitoefenen van haar bedrijfsactiviteiten. Er zijn geen kosten verbonden aan deze ontheffing. Alleen bewoners en bedrijven met een adres in het gebied binnen de blauwe lijnen op de afbeelding kunnen ontheffing aanvragen
 

Parkeerschijf zichtbaar in auto leggen
Iedereen die in de parkeerschijfzone wil parkeren en geen ontheffing heeft moet een parkeerschijf zichtbaar in de auto leggen. Een parkeerschijf is verkrijgbaar bij onder andere de Hema, Action en ANWB. De parkeerschijf stelt u in op halve uren. Komt u bijvoorbeeld om 14:05 uur aan, dan stelt u de parkeerschijf in op 14:30 uur. Alle parkeerplaatsen in de parkeerschijfzone zijn herkenbaar aan een blauwe streep. Er zullen tijdelijke parkeerplaatsen in het middendeel van de Heerestraat worden aangelegd.