De horeca roept Nederland op om massaal te komen picknicken
25.Mar.2021
Noordenveld - De horeca roept Nederland op om zondag 28 maart massaal te komen picknicken.
Ook de kroegen en de restaurants in Noordenveld bieden die dag hun afhaalmogelijkheid aan, om iedereen van eten en drinken te kunnen voorzien.
Dit 'nationale picknickmoment' is een landelijke actie van verschillende afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland als reactie op het kabinetsbesluit om de terrassen voorlopig dicht te houden. Het idee komt uit Breda, waar eind februari al een picknick werd georganiseerd in de binnenstad.

Het kabinet gaf dinsdag opnieuw aan dat er voorlopig geen versoepelingen voor cafés en restaurants komen. Er werd gehoopt dat in ieder geval de terrassen weer coronaproof open zouden mogen. Maar helaas. Inmiddels is de druppel die de emmer doet overlopen bijna bereikt. De horeca roept dan ook op om zondag zoveel mogelijk gebruik te gaan maken van de afhaalmogelijkheden bij de lokale horeca ondernemers en, als het weer mee werkt, met zijn allen te gaan picknicken.

Jan Willems van Piepers en Paupers vult aan: "Het verhaal spreekt voor zich, in Brabant zijn ze een stuk uitgesprokener dan wij Noordelingen.
Wij vinden het tijd voor actie, maar wel op een verantwoorde wijze binnen de Corona regels. Nu hopen dat het zondag goed weer is, anders valt het letterlijk in het water."

Foto Pexels