Taakstraf geëist voor Leekster voor veroorzaken ernstig ongeluk
25.Mar.2021
Voor het veroorzaken van een ernstig ongeval op de N34 bij Odoorn heeft het Openbaar Ministerie tegen een 62-jarige man uit Leek een taakstraf van tachtig uur geëist. De man botste op 13 september 2019 met zijn auto op een lijnbus. Enkele passagiers en de autobestuurder raakten daarbij gewond.

Het ongeval gebeurde op een vrijdag, laat in de middag. De verdachte kwam van zijn werk en was onderweg naar huis. Hij was niet onder invloed van drank of drugs. Bij Odoorn belandde de man op de verkeerde weghelft. Het is hem een raadsel hoe dit kon gebeuren.

 


De buschauffeuse zag de auto op haar afkomen. Ze manoeuvreerde de bus de berm in. Maar het was al te laat. De voertuigen botsten op elkaar. De bus zat vol met passagiers. Eén inzittende liep gescheurde en gebroken ribben op. Anderen hadden minder ernstig letsel.

 

Ook al kan de autobestuurder zich van het ongeval niets meer herinneren, toch is het ongeluk gebeurd door zijn onvoorzichtige rijgedrag, zei de officier van justitie. Die hield in de eis rekening met het blanco strafblad van de verdachte en het tijdsverloop.

 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron RTV Drenthe