Gezocht: 8 deelnemers voor fiets-uitdaging: Fit naar de Veldslag
22.Mar.2021
Velodroom en Gerard Kemkers zoeken 4 mannen en 4 vrouwen die de sportieve strijd met zichzelf willen
aangaan. Onder leiding van een team van professionals is hun ultieme doel om in 4 maand zo fit te worden dat zij op 4 september 2021 de Velodroom Veldslag om Norg kunnen fietsen. De Veldslag is een
mountainbiketocht van 100km in Drenthe. Velodroom ondersteunt met kleding en materiaal. Met de
challenge wil Velodroom laten zien dat iedereen plezier kan krijgen in het fietsen, ook als je nu nog geen
enkele ervaring met sportief fietsen hebt.

 

Gerard Kemkers: “Ik vind vitaliteit en gezondheid heel belangrijk. Deze challenge is geen wedstrijd, maar een persoonlijke uitdaging om vitaler en gezonder te worden. De motivatie en het startpunt zijn dan ook voor iedere deelnemer verschillend. Maar voor alle deelnemers geldt: ze gaan proberen het maximale uit zichzelf te halen. Ik heb zelf geweldige uitdagingen in mijn carrière gehad, daarna heb ik absolute topsporters geholpen aan de top te winnen en nu werk ik met de beste nationale talenten om een stap te maken. Ik steun dit mooie project en het lijkt me fantastisch om de deelnemers naar hun eigen topsportniveau te zien groeien. Het initiatief zet hiermee ook nog eens Drenthe als fietsprovincie in schijnwerpers.”

 

Wie zoeken we?
Iedereen die 15 jaar of ouder is en voor wie deze fietservaring een échte uitdaging is, kan zich aanmelden.
Ervaring met sportief fietsen is op voorhand dus niet noodzakelijk. Misschien wil je je simpelweg fitter en
vitaler gaan voelen? Of je fietst nu al wel, maar je wilt dolgraag de stap naar een mountainbiketocht van 100 km maken? Of je komt terug van een ziekte of je hebt een beperking, waardoor je denkt ‘dat kan ik nooit’? Tegen al die mensen zeggen wij: ‘meld je aan!’ We zoeken dus deelnemers die het heel graag zouden willen,maar een duwtje en een helpende hand nodig hebben. Als je maar enthousiast bent en er echt voor wil gaan!

 

Top-team
Naast Gerard zijn er twee teamcoaches (Arjan Elferink en Marianne Gall) om de geselecteerde deelnemers (4mannen en 4 vrouwen) voor te bereiden op de Velodroom Veldslag om Norg. Er is ondersteuning van eensportarts (Hans de Vries, Martiniziekenhuis), fysiotherapeut (Dannie Snijder, FysioSportief) en een
voedingscoach (Patrick v.d. Duin, Core of Sports). Er is aandacht voor alles wat komt kijken bij een optimale voorbereiding: fietshouding, conditie, materiaal, training, voeding, etc.
De Veldslag om Norg is een échte MTB uitdaging op 4 september 2021. Fietsers worden in een grote ronde geconfronteerd met het mooiste en zwaarste dat Noord-Drenthe te bieden heeft. Alex Kapma, eigenaar Velodroom: “We willen met dit project het brede publiek enthousiasmeren voor sportief fietsen. Ik ben ontzettend blij met het enthousiasme van het begeleidingsteam. Nu nog enthousiaste deelnemers!”

 

Selectiedag
Mensen die deze challenge willen aangaan, kunnen zich vanaf 22 maart tot en met 15 april inschrijven op
www.velodroom.nl/fitnaardeveldslag. Daar staat ook meer informatie. Uit alle inzendingen worden 30
personen geselecteerd voor de selectiedag. Vervolgens worden 8 deelnemers gekozen om de uitdaging aan te gaan. De deelnemers worden gevolgd bij hun voorbereiding op dit evenement. Dit resulteert in video’s, foto’s, social media posts en vlogs die Velodroom publiceert.