Miscommunicatie zegt hoofdtrainer Martin Drent over afzeggen Noordenveldcup
22.Mar.2021
In een statement van GOMOS over het niet meer meedoen aan de onderlinge competitie die Noordenveldse clubs hadden georganiseerd, zegt GOMOS zich al in een eerder stadium heeft gecommitteerd aan een andere onderlinge competitie met clubs uit Groningen. 

 

Hoofdtrainer Martin Drent vindt het jammer dat GOMOS niet mee kan doen aan de Noordenveldse competitie. “We hadden graag meegedaan. Bij andere clubs ontstaat nu een beeld dat wij ons te groot zouden voelen om tegen clubs uit dezelfde gemeente te spelen, maar dat is absoluut niet aan de orde. Als wij onze medewerking nog niet hadden toegezegd aan de competitie met clubs als WVV, waren we zeker van de partij geweest", vertelt Drent op de website van GOMOS.

 

Volgens Drent berust het geschetste beeld op miscommunicatie. “Als ik van tevoren had geweten dat de onderlinge competitie in Noordenveld gespeeld zou gaan worden, dan had ik daar rekening mee gehouden. Dat is helaas niet het geval geweest, waardoor we nu met de andere competitie meedoen. Een man een man, een woord een woord. En wij hebben ons woord al in een eerder stadium aan de organisatie van een andere competitie gegeven.”  

 

Toch blijkt het allemaal net iets anders te zijn geweest wat de hoofdtrainer hier vertelt. 

Voorzitter Hans de Vries van v.v. Roden vindt dat Martin Drent zijn woorden terug moet trekken.

In een tweet laat Hans de Vries weten: "Het lijkt me verstandig om deze woorden terug te nemen. Jullie voorzitter weet precies hoe het zit. En jouw verhaal klopt niet Martin."

 

De bedoeling was dat alle clubs binnen een paar weken tijd tien wedstrijden spelen. Eind mei moest dat dan gaan gebeuren. GOMOS, RODEN ,ONR ,NIEUW-RODEN, VEENHUIZEN en PEIZE zouden dan van de partij zijn. Het bestuur van GOMOS was in januari al op de hoogte en zouden gewoon mee doen. Nu stapt GOMOS er ineens uit, om mee te doen aan een onderlinge competitie met Groningse teams zoals WVV. Dit schoot de voorzitter van Roden, Hans de Vries, die dit Noordenveldse toernooi onder ander voorstelde in het verkeerde keelgat. Roden werd zelf ook gevraagd voor de Groningse competitie, maar zag daar vanaf, doordat er al een afspraak lag om een Noordenveldse competitie te gaan spelen. 

 

Lees ook GOMOS ziet af van deelname Noordenveld Cup 1e elftallen