STIJN de RUITER (10) van v.v. Nieuw-Roden naar FC Groningen!
20.Mar.2021
STIJN de RUITER (10) van v.v. Nieuw-Roden naar FC Groningen!

 

Een prachtige mooie stap van de altijd vrolijke 10-jarige Stijn de Ruiter uit Roden. Stijn voetbalt al vanaf zijn 4e bij v.v. Nieuw-Roden en werd al in 2018 gescout door FC Groningen. Stijn speelde het afgelopen seizoen bij v.v. Nieuw-Roden in de JO11 die in de hoofdklasse uitkwam. Nu maakt hij de overstap naar FC Groningen, waar hij in het bijzijn van zijn ouders afgelopen week een contract heeft getekent. Van de totaal 4000 kinderen die gescout waren, bleven uiteindelijk 19 spelertjes over, waaronder Stijn. 

 

Daarnaast is FC Groningen naast Barcelona zijn favoriete club. Messi is zijn grote voorbeeld. Maar ook zijn grote zus Iris, die ook jaren in de jeugd van Nieuw-Roden uitkwam en nu bij KTP Nieuw-Roden in de zaal haar kunstjes laat zien, is zijn grote voorbeeld.

 

Stijn is een snelle aanvallende voetballer. Hij trainde ook al ruim 2 jaar mee bij de regionale voetbalschool FCG (RVBS). Volgend seizoen komt Stijn in de FCG onder 12.

 


Stijn is super blij met deze kans en hoopt verder te komen in het voetballen. Daarnaast bedankt hij v.v. Nieuw-Roden voor de geweldige jeugdopleiding die hij bij de club heeft gehad.

 

(bron ditisRODEN.nl)

(video ondertekening contract)