Spookrijder van 86 jaar omgekomen bij ernstig ongeval op de A7
19.Mar.2021
Nuis – De A7 bij Nuis is woensdag langdurig afgesloten geweest wegens een ernstig ongeval tussen meerdere voertuigen. Het verkeer richting Heerenveen moest hierdoor omrijden.

Het ongeval gebeurde woensdagmiddag omstreeks drie uur in de middag. Vele hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder een traumahelikopter en zes ambulances. Vanwege het ongeval werd er opgeschaald naar middelhulpverlening.

Persoon overleden
Er raakten twee personen zwaargewond. Dit betreft een 36-jarige man uit de gemeente Dantumadeel en een 86-jarige man uit Surhuisterveen. De 86-jarige man die tegen het verkeer in reed, is aan zijn verwondingen overleden.

Er raakte een onbekend aantal mensen lichtgewond. De zes ingezette ambulances en het traumateam hebben de slachtoffers voorzien van eerstehulpverlening.


Onderzoek
Volgens de politie ontstond het ongeval nadat een spookrijder frontaal tegen tegenliggers botste. De snelweg richting Friesland bleef tot 18:30 uur afgesloten. De voertuigen raakten fors beschadigd en moesten na het een uitgebreid onderzoek door bergingsvoertuigen worden afgesleept.

Foto© Niels Holterman ten Hove