Hoe gaat het nu met de mannen van IJzerwaren de Wit
19.Mar.2021
Het is vrijdag en dat betekent tijd voor een nieuwe ‘Hoe gaat het nu met?’ Deze week leest u hoe het met de mannen van Ijzerwaren de Wit gaat.
 
Hoe gaat het met jullie?
“Met ons gaat het hartstikke goed. Geen coronaverschijnselen  bij ons."

Kunnen jullie jezelf voorstellen aan de lezers?
“Wij staan met 3 man in de winkel, Cor Slagter, Marchienus Giezen en Sjoerd van der Velde. Deze laatste zit even in de lappenmand. De winkel is in 1935 opgericht door Albert de Wit maar toen was de winkel meer als magazijn/opslag bedoeld, want Albert was boderijder, dus veel bij ’t pad. Door de jaren heen werd deze opslag meer een winkel. Zoals nu nog steeds. Zijn zoon Tjeerd heeft het later van hem overgenomen en sinds 01-01-2001 staat deze nostalgische winkel op naam van Cor Slagter.”

Hoe verloopt deze coronatijd voor jullie?
“Eigenlijk mogen wij niet klagen. Het loopt de hele dag een beetje door. Ze kunnen ons bellen en wij leggen het klaar voor afhaal. En eerlijk, dat gebeurd behoorlijk veel! Waar een groot bedrijf een regenbui nodig heeft, hebben wij genoeg aan de kleine druppels. Wij hanteren ook geen minimum bestel bedrag. Al is het 1 dingetje, je kunt ervoor bij ons terecht.”

Als men aan de Wit denkt, denk je gelijk aan de mannen in blauwe stofjassen, waarom dragen jullie deze altijd?
“Die jassen hebben meer een functionele reden dan voor de uitstraling. Wij hebben al onze gereedschappen erin zitten. Als er een stukje draad moet worden afgeknipt of er moet iets uitgemeten worden. Dus een duimstok, mes, schaar. Een kladblok en een pen, ook handig. Zo hebben we alles bij de hand. Met name de duimstok wordt veel gebruikt. Dragen we in de winter bijvoorbeeld een bodywarmer dan is het zoeken geblazen naar je gereedschap. Al met al levert het wel de ouderwetse uitstraling op.”

Aan wie mogen we de vraag ‘Hoe gaat het nu met jou?‘ namens jullie doorstellen?
“Wij willen de vraag doorstellen aan een klant van ons, installateur Roelof ter Veld. Benieuwd hoe voor hem de coronatijd was. “
 
Coby van Zanten©️