Vastgezet Bericht.

ditisRODEN.nl HEEFT EEN NIEUWE EIGENAAR

Per 1 mei 2024 heeft een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over genomen en is hiermee de nieuwe eigenaar en aanspreekpunt.

Wia Oldersma , de vorige eigenaresse, stopt dan ook helemaal per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als

Doe mee aan Drents Klimaatalarm
13.Feb.2021
DOE MEE AAN DRENTS KLIMAATALARM

 

Op zondag 14 maart a.s. wordt landelijk in bijna veertig steden alarm geslagen voor het klimaat. Dit om kiezers te stimuleren op 17 maart te stemmen voor een groener, eerlijker en sneller klimaatbeleid (klimaatalarm2021.nl). Ook in Drenthe is een enthousiaste coalitie bezig met de voorbereidingen van dit Klimaatalarm. Een fysieke demonstratie wordt in Drenthe niet georganiseerd, maar er kan op verschillende andere manieren mee worden gedaan.

Er wordt al een flinke tijd hard gewerkt om de organisatie rond te krijgen. Leerlingen van het Dr. Nassau College Assen, Grootouders voor het Klimaat, Milieudefensie, een lokaal FNV-netwerk en de Woonbond hebben hun krachten gebundeld. Als organisatieteam vinden ze het belangrijk om duidelijk te maken dat er geen tijd meer te verliezen is. Dat het urgent is om het klimaatbeleid grondig bij te stellen en dat Nederland op 17 maart aanstaande kiest voor politici die een koeler klimaat een warm hart toedragen. Om dat zichtbaar te maken plaatst de organisatie op 14 maart 200 bordjes in de Gouverneurstuin in Assen met daarop inspirerende klimaatboodschappen van Drentse burgers.

Als je wilt deelnemen aan het Klimaatalarm Drenthe is het belangrijk dat je je op twee plekken opgeeft. Door je op te geven via klimaatalarmdrenthe@gmail.com krijg je het uitgewerkte programma voor Drenthe en raak je op de hoogte van de Drentse activiteiten. Door je op te geven op de landelijke website klimaatalarm2021.nl ga je deel uitmaken van de gebundelde alarmkracht in de bijna veertig steden in Nederland en kan je volgen wat er landelijk gebeurt. Hoe meer aanmeldingen, hoe harder het alarm klinkt, hoe verder we doordringen.

 

In Drenthe kan je op verschillende manieren mee doen. Je kunt thuis klimaatalarmposters en je eigen klimaatboodschap laten zien. Die boodschap kan ook in de Gouverneurstuin in Assen getoond worden door het organisatieteam en je kunt hem gebruiken om mee te doen aan de wedstrijd. De wedstijd geldt voor kinderen, tieners en volwassenen. Leerlingen van het Dr. Nassaucollege in Assen vormen de jury. Zij kiezen bij wie een mooie glazen wereldbol als prijs thuis bezorgd wordt. Ben je actief op sociale media, dan kan je je eigen klimaatboodschap of een kant- en-klaar bericht van de organisatie posten. Op 14 maart om 14:30 uur kan je een livestream volgen van de landelijke organisatie en om 15:00 uur met tienduizenden andere deelnemers een alarm laten afgaan, zoals een wekker of een fietsbel.


 

Interview met Lars Zuidhof, een van de leerlingen van het Dr. Nassaucollege in Assen die meedoen in het Organisatieteam Klimaatalarm Drenthe.

 

 

Wie ben je, hoe oud ben je, waar woon je?

Hallo, mijn naam is Lars Julian Ger Zuidhof, ik ben 14 jaar en ik woon in Bellingwolde en Assen.

 

Welk onderwijs volg je en hoe gaat dat?

Ik volg het Gymnasium en dat gaat goed. Ik zit nu in klas 3 en participeer ook in de leerlingen- en gymnasiumraad.

 

Waar houd je je daarnaast mee bezig?

Ik speel Warhammer 40k en ging naar de theaterklas totdat ik verhuisde. Ik ben nu zoekende naar nieuwe hobby’s.

 

Wat zijn je toekomstplannen?

Mijn toekomstplannen zijn zeer ambitieus, ik wil later namelijk de politiek in en klimaathervorming mogelijk maken.

 

Waarom doe je mee aan de organisatie van het Klimaatalarm Drenthe?

Omdat mij verteld is dat we pas aan ecologie kunnen denken als wij de economie op orde hebben. En kijk waar we zijn, Nederland is één van de rijkste landen ter wereld.

 

Welke rol heb je in de organisatie, bevalt je dat?

Ik zit ingedeeld bij communicatie en PR waar ik help als jongeren-assistent pers. Dit bevalt me zeer zeker, het is een leuke leer- en werkomgeving.

 

Wat wil je de jongeren in Drenthe vragen?

Mijn vraag is: Denk aan je toekomst, de wereld gaat kapot aan de klimaatverandering. Help op iedere manier die je kunt!

 

Heb je verder nog iets wat je kwijt wilt?

Stem groen want we moeten nu iets doen!