Roden vergeet zichzelf te belonen in Winschoten
11.Oct.2020
Roden moest deze regenachtige zondagmiddag voor de vierde competitie naar de stad van de “tellerlikkers”, Winschoten, met als tegenstander het roemruchte WVV. In de drie wedstrijden dit seizoen van de Winschoters (toch een titelkandidaat) werd volop gescoord, waarbij de Groningers eenmaal wonnen (5-2 thuis op VKW) en tweemaal (“dik”) in een uitwedstrijd aan de verkeerde kant van de score stonden (8-1 SWZ Sneek en 5-1 GRC). Roden verloor ook twee keer en speelde afgelopen zondag gelijk tegen Gomos. En met dezelfde formatie als tegen Gomos begon de Roden de wedstrijd.

Het was WVV dat de score rond de 20e minuut opende, 1-0. Een goede afspiegeling van de strijd tot dan toe, waarin WVV de overhand had en Roden met te weinig energie speelde. Ook na de 1-0 verbeterde het spel van Roden niet echt. Tot overmaat van ramp kwam Roden 5 minuten voor de rust met 10 man te staan, na een rode kaart voor Bert Roede. Gek genoeg ging Roden daarna, weliswaar "op de counter", georganiseerder en beter spelen. Ook na de thee had Roden het verdedigend goed voor elkaar en creëerde het in de tegenstoten een aantal grote kansen (3 keer alleen voor de keeper) op de gelijkmaker. Die viel echter niet. En zoals zo vaak geldt dan het credo: "als jij niet scoort, dan doet de tegenstander het wel", met in dit geval de 2-0 voor WVV in de 85e minuut. In de laatste minuten scoorde WVV nog twee keer, waardoor een enigszins geflatteerde 4-0 op het scorebord kwam te staan.

Volgende week zondag 18 oktober speelt Roden de thuiswedstrijd tegen promovendus Jubbega, aanvang 14.00 uur op het sportpark aan de Norgerweg.