Onnodig verlies Nieuw-Roden 1 (zat.) van Warffum
11.Oct.2020
Nieuw-Roden - Afgelopen zaterdagmiddag stond de wedstrijd Nieuw-Roden 1 (zaterdag) tegen Warffum op het programma. Oud trainer van v.v. Nieuw-Roden 1 zondag Jur Smit is nu de trainer bij de Hoge Landers.

Nieuw-Roden deed de hele wedstrijd niets onder tegen Warffum, de nummer 3 op de ranglijst. Sterker nog, Nieuw-Roden speelde een heel volwassen wedstrijd. Toch was het Roel Batema van Warffum die Nieuw-Roden vlak voor rust op een 0-1 achterstand bracht. Keeper Dennis Schepel was machteloos toen Batema de bal gericht het doel in schoot.

Na rust werd het duel opnieuw veel afgespeeld op het middenveld. Het was een echte clash tussen deze 2 gelijkwaardige teams. Het was Daan Heemstra die de Nei-Roners naast de Groningers bracht. Hij omspeelde een paar spelers waardoor de nieuwe spits van Nieuw-Roden alleen voor de doelman van Warffum kwam. Daan Heemstra schoot daarna de bal beheerst in het hoekje de netten in. Een zeer verdiende 1-1. Het leek lang op een gelijkspel uit te draaien, totdat Warffum speler Jeffrey Doornbos, zo'n 5 minuten voor het einde, opnieuw de bal achter doelman Dennis Schepel schoot de netten in. Ook de nieuwe keeper van Nieuw-Roden was opnieuw kansloos. Nieuw-Roden probeerde nog terug te komen en kreeg een aantal opgelegde kansjes. Maar Warffum speelde de wedstrijd slim uit, om de tempo uit de wedstrijd te halen, door wat kramp- en blessureaanvalletjes. De tijd was te kort om nog wat terug te doen voor Nieuw-Roden. Scheidsrechter H. (Boris Johnsons) Entjes vond het welletjes en floot voor het eindsignaal.

Een zeer sneu verlies van Nieuw-Roden tegen dit Warffum. Nieuw-Roden heeft met keeper Dennis Schepel en spits Daan Heemstra uitstekende spelers weten binnen te halen dit seizoen. Alle teams in de zaterdag 5e klasse D moeten zeer zeker rekening houden met dit "vrienden" team. Nieuw-Roden staat op plek 9 met 3 punten uit 3 wedstrijden.

Volgende wedstrijd: Oosterparker 1 - Nieuw-Roden 1 (15.00 uur)