Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Peize wint in Blijham
5.Oct.2020
BLIJHAM – Wat de thuisploeg in de eerste helft vergat te doen, deden de bezoekers in de tweede helft wel. Namelijk het belangrijkste van het spelletje, het maken van een doelpunt. Peize maakte er drie en liet de Blijhamsters puntloos thuis.

door Gert Meulman (ASVB)

Beide ploegen waren door schorsingen en corona testen waarvan de uitslagen nog niet bekend waren niet geheel op hun sterkst. In de eerste helft leek de bezoekende ploeg van trainer Elte Hofman iets beter, maar tot echte grote kansen kwam het niet. ASVB kreeg na bijna een half uur spelen een uitgelezen kans. Roy ter Veer kwam na een pass van Sten Bruins vrij voor doelman Lennart Renkema, maar miste. In de laatste tien minuten van de eerste helft kregen de witte muizen nog een paar zogenaamde honderd procent scoringskansen. Mark Borgeld schoot op de paal, Ter Veer schoot op de keeper en Sten Bruins mikte rakelings over.

Misverstand

Na rust deed Peize dus wat de Blijhamsters hadden nagelaten, scoren. De eerste score kwam uit een kinderlijk uitziende misverstand tussen aanvoerder Trevor Eiten en invaller doelman Lars Krul. Spits Tom van Leijsen maakte dankbaar gebruik van het presentje, 0-1. Borgeld werd even later van achteren uit de wedstrijd geschopt, hij moest van het veld worden gedragen. Scheidsrechter Otmar Schoonderwoerd liet de actie in zijn geheel onbestraft. Trainer Jordi Louwes dirigeerde Wybe Nienhuis naar voren, Thijs Nijland nam zijn plek achterin over. Sander van der Veen nam de plek achterin over van Trevor Eiten en Thijs Kiewiet die een linie doorschoven. Dit alles leek misschien nog wat druk naar voren te brengen, ASVB miste echter de afmaker. De bal werd te veel en te vaak onnauwkeurig naar elkaar doorgeschoven waarbij het haast leek dat er niemand was die het laatste zetje durfde te geven. Peize wist dus aan de andere kant wel raad met hun mogelijkheden. Selwyn Slotegraaf maakte met een strak laag schot vanaf de linkerkant de 0-2 en uit een vrije bal van Koen Helder kon Van Leijsen ongedekt zijn tweede van de middag binnenkoppen, 0-3.