Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Nieuw-Roden 1 (zat.) verliest in Groningen van Potetos
4.Oct.2020
De openingsfase van de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Door veel balverlies kwamen beide ploegen niet tot het creëren van kansen. Halverwege de eerste helft was er dan toch een snelle uitbraak van Potetos uit Groningen na balverlies van Nieuw Roden uit een ingooi. De spits van de ploeg uit Groningen wist wel raad met de assist en tikte de 1-0 binnen langs de uitkomende doelman. Daarna gingen beide ploegen op dezelfde zeer matige voet verder. Dat er geen publiek aanwezig mocht zijn vanwege de recente corona-maatregelen was misschien maar goed.

De tweede helft toonde een iets agressiever Nieuw Roden. Ondanks een handvol halve kansen uit voorzetten kwam de ploeg uit Drenthe niet tot opgelegde kansen. Een halve kans werd wel tot doelpunt gepromoveerd door Daan Heemstra, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Potetos beperkte zich tot verdedigen, maar bleef relatief eenvoudig overeind. Een diepe bal achter de grotendeels verlaten achterhoede van Nieuw Roden leidde een paar minuten voor tijd de beslissende 2-0 van Potetos in.

Volgende week ontvangt Nieuw Roden Warffum, dat 4 punten heeft gehaald uit de eerste twee wedstrijden. Nieuw Roden blijft steken op 3 punten na twee wedstrijden.