Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Waskemeer vs Veenhuizen is blijkbaar toch een derby die erg leeft bij spelers en supporters.
4.Oct.2020
Dan is het begin oktober 2020. Heb je Covid 19 en daardoor allerlei maatregelen om besmettingen terug te dringen. Hierdoor mag er niemand buiten spelers en bestuur aanwezig zijn op het sportpark in Waskemeer. Kantine dicht, is het grijs en troosteloos weer. Gewoon spookachtig bijna.

Veenhuizen dat een zestal spelers mistte vanwege blessures en quarantaine, begon scherp en fel aan de wedstrijd. Ook de thuisploeg deed dat, waardoor het een spannende wedstrijd werd. Niet goed, maar dat is meestal het geval in derby's. De spanning, strijd en inzet vergoedde veel. Waskemeer claimde in de eerste minuut al een penalty, maar de goed leidende arbiter van der Molen trapte hier niet in.
Het was in de 25e minuut Veenhuizen dat op voorsprong had moeten komen. Een prachtige aanval over links, met een voorzet op maar van Tom Gjaltema werd knap ingeschoten door Bram Schmidt, maar de redding van de doelman van de thuisploeg was fenomenaal. Een minuut later was het wel raak. Dezelfde Bram Schmidt liep een voorzet uit een corner van zijn broer Coen binnen. 0-1. Het spel werd er niet beter op. Vaak werd het middenveld overgeslagen en kwamen beide ploegen niet echt toe aan voetballen. Ook begonnen de spelers van Waskemeer vaker geïrriteerd te raken, omdat het allemaal niet lukte. Commentaar op de leiding en af en toe harde overtredingingen door de groenhemden was het gevolg. Ze kregen in de eerste helft toch nog een goede kans, maar die werd netjes met de voeten gepareerd door doelman Marc Gjaltema.

Veenhuizen bleef rustig en aan inzet geen gebrek.
Ook in de tweede helft stond er een echt team, dat voor elkaar door het vuur wilde gaan. Ze gaven onder leiding van Mark Tip en Danny Mulder niets meer weg achterin en kregen voorin steeds meer kansen.
De krachten bij Waskemeer vloeiden weg en hier leken de blauwhemden gebruik van te maken. Echter stond het vizier niet op scherp, waardoor het tot het eind toe spannend bleef. Zelfs nadat Waskemeer hun aanvoerder in de 70e minuut met rood het veld zag verlaten, scoorden de mannen uit Veenhuizen niet meer.
De thuisploeg kon alleen met lange halen naar voren nog wat druk op de tegenstander uitoefenen. Echter leverde dit geen gevaar meer op.
Veenhuizen speelde de wedstrijd professioneel uit, waardoor ze een klasse en ook terechte overwinning binnensleepten.

Na drie wedstrijden negen punten. Een prachtig begin van de competitie voor de mannen uit het gevangenis dorp.
Volgende week om 14.30 uur Ropta Boys thuis. Wederom zonder publiek en wederom een zwaar potje.