Doelman Koning redt punt voor GOMOS
28.Sep.2020
In de tweede speelronde van de 1e klasse F trof GOMOS zondagmiddag SWZ uit Sneek. Na de 4-0 zege op Stadspark zat de ploeg uit Norg gelijk in een goede flow, maar tegen titelfavoriet SWZ, dat vorige week WVV in 8-1 zoek speelde, zou het niet vanzelf gaan.

In het eerste half uur kwamen beide teams niet aan scoren toe. In de 35e minuut deed een rode kaart voor Ruben Ybema de wedstrijd open breken. Toch slaagde de thuisploeg er niet in om de score te openen en was het juist SWZ die druk bleef zetten. De wedstrijd leek te eindigen in een 0-0 gelijkspel, totdat SWZ in de blessuretijd een strafschop mee kreeg. GOMOS doelman Melvin Koning wierp zich op als redder van zijn ploeg door de penalty te stoppen.

Na de redding van Koning floot de scheidsrechter af en tekende hij de 0-0 op. Daarmee scoorde GOMOS als enige Drentse club een punt in de 1e klasse F.