KV Noordenveld naar afgetekende overwinning in de streekderby tegen KC Rodenburg.
27.Sep.2020
Afgelopen zaterdag 26 september jl. speelden de beide Mastselecties hun thuiswedstrijden aan de Borglaan tegen de selecties van KC Rodenburg uit Leek. Nadat Noordenveld 2 met 20-10 afgetekend had gewonnen van Rodenburg 2, traden de beide eerste selecties tegen elkaar aan. Voor aanvang van deze wedstrijd werd er op indrukwekkende wijze 1 minuut stilte in acht genomen door alle aanwezigen als eerbetoon aan de zondag 20 september jl. overleden Hink Ploeg, één van de oprichters van kv Noordenveld en erelid van de korfbalvereniging uit Roden.

De eerste 2 scores van de wedstrijd waren voor de gasten uit Leek. Halverwege de eerste helft bij een stand van 2-4 kreeg het team van trainer/coach Mark Steenbergen meer vat op de wedstrijd. “Iedereen voelde vooraf druk. Toch een derby en we wilden vorige week rechtzetten. Plan vooraf was om veel druk op de ballijn te zetten en zo vroeg de bal te heroveren. Dat was hard werken, maar het lukte erg goed. Daardoor kreeg de aanval genoeg tijd om erin te komen. Rodenburg begon wel sterk, maar ik vond dat we nu goed rustig bleven en na de 2-4 ging het aanvallend ook lopen”.
De Roners wisten Rodenburg hierna een kwartier lang van het scoren af te houden terwijl Noordenveld door scores van Romée de Rink, Jasper Lütter, 2 keer Sander van der Meer, Robin van Bolhuis en aanvoerder Anna de Boer 6 keer achter elkaar de binnenkant van de korf wist te vinden. Bij 9-6 werd er gerust. Tijdens deze pauze werden er 11 van de 14 nieuwe jeugdleden door voorzitter Jacco Thijen verwelkomd bij kv Noordenveld. Zij kregen allemaal een prachtige korfbalpolo met hun naam erop.
Na de rust ging de weer hervatte streekderby 10 minuten lang gelijk op. Na een time-out van trainer/coach Mark Steenbergen haalden de oranje tijgers de verdedigende touwtjes strakker aan en de aanvallen leverden evenals in de eerste helft weer 6 treffers op rij op voor de korfbaltrots uit Roden. Vijf minuten voor het einde en bij een 17-8 voorsprong voor de thuisploeg was de wedstrijd gespeeld. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kees de Vries stond er een afgetekende overwinning voor Noordenveld op het scorebord: 20-11. “De tegenstanders gaan zich op ons instellen door onder anderen achter te verdedigen. Daardoor moeten we aanvallend veel geduld hebben en ziet het er niet altijd heel mooi uit. Dit deden we echter wel goed deze keer. Daardoor en door de druk was Rodenburg net na rust al gebroken en konden we de wedstrijd uitspelen”. Met 3 van de 4 gewonnen wedstrijden gaat Noordenveld nu samen met Udiros aan de leiding in de KNKV 2e klasse B (veld). De volgende wedstrijd is zaterdag 3 oktober tegen DTG. Deze wedstrijd aan de Meerenstein in Wijckel begint om 15.30 uur.

Scores Noordenveld : Sven Stobbe 5, Jasper Lütter 4, Sander van der Meer 4, Romée de Rink 3, Anna de Boer 2, Lianne Bangma 1 en Robin van Bolhuis 1.