ONR 1 delft in extremis het onderspit tegen Mamio
26.Sep.2020
In een bijzonder attractief duel trokken de gasten uit Groningen aan het langste uit en keerden met een 2-4 overwinning huiswaarts.

Met dezelfde 11 spelers als vorige week betraden de mannen in het oranje de grasmat op sportpark Oranje.

Met Mamio als tegenstander beloofde het een zwaar duel te worden. Na slechts een vijftal minuten bleek dat niets minder waar was. Mamio benutte de eerste kans van de wedstrijd en scoorde de 0-1. ONR moest aanvankelijk wennen aan het spel van Mamio maar kwam langzamerhand in het eigen spel. Een paar kansjes werden echter niet benut.

Vlak voor rust kreeg het zelfs de deksel op de neus. Na een verkeerd ingeschatte standaardsituatie belandde de bal pardoes achter keeper Jelle Bouma. Bouma stond overigens onder de lat om de afwezige Danny Blaauwwiekel te vervangen. Met een aantal goede reddingen bewees Bouma een zeer geschikte vervanger te zijn.

Op slag van rust kreeg ONR echter weer hoop. Nadat Sjoerd Hoek werd vrijgespeeld op rechts betrad hij het 16-meter gebied. Op brute wijze werd zijn tocht naar glorie echter abrupt gestopt. Na de overtreding kon de scheidsrechter niet anders dan de bal op de stip te leggen. Voor Rik de Boer was dit een uitgelezen kans om maar weer eens een goaltje mee te pakken en zo geschiedde. Hiermee gingen beide ploegen aan de thee met een 1-2 voorsprong voor Mamio.

Na rust zagen de toeschouwers een beter ONR. Met herboren krachten werd de druk op Mamio opgevoerd en meerdere mogelijkheden werden gecreëerd. De langverwachte gelijkmaker kwam dan ook op naam van Leon Schievels. Echter werd de treffer tot ieders verbazing afgekeurd wegens een vermeende buitenspelval. Deze tegenvaller werkte juist als rode lap op een boze stier en ONR wervelde als de eerste najaarsstorm van het jaar over het veld heen.

Tot vreugde van de aanwezigen met een oranje hart kreeg ONR loon na werken. Eén vrije trap van Bram Gootjes werd door een Mamio speler van richting veranderd (door na eigen zeggen een van richting veranderde kopbal van Pim Bolt) en viel tegen de touwen.

Alles leek erop dat ONR hierna de voorsprong zou pakken. Legio kansen werden echter niet verzilverd.

Doordat ONR meer risico nam naarmate de tijd op de klok vorderde kreeg Mamio meer ruimte.

Uit een aantal counters werden de Groningers een aantal keer gevaarlijk en in de 88e minuut kreeg ONR de 2-3 tegen. Als gevolg hierop werd alles en iedereen naar voren gestuurd. Vrouwen en kinderen eerst was het decreet. In minuut 96 kon Mamio hierdoor voor een leeg goal nog de 2-4 binnen schieten en was de wedstrijd gedaan.

Ondanks hard werken en bij vlagen uitstekend voetbal werd ONR dus niet beloond. Volgende week wacht andermaal een concurrent, Niekerk is de opponent.