Vastgezet Bericht.

ditisRODEN.nl krijgt nieuwe eigenaar...

Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Wat doe jij met je vakantiegeld?
19.Jul.2020
Over Erika

"Ik geniet ervan wanneer ik je kan helpen je woonwensen te vervullen. Dat doe ik met mijn mensgerichte, enthousiaste en gedreven aanpak. Door open en oprecht in gesprek te gaan en goed te luisteren ontdek ik je wensen en doelen. De materie rondom hypotheken is complex, maar ik leg alles uit in begrijpelijke taal, zodat je precies weet hoe het zit. Of het nu gaat om de aankoop van een woning, een verbouwing of aanpassing van een hypotheek. Het is belangrijk dat je een goed advies krijgt en een passende financiering. Een financiering die aansluit bij je persoonlijke situatie waarbij je financiële rust ervaart. Dat regel ik graag tot in de puntjes voor je."

 



 





Wat doe jij met je vakantiegeld?


Door de coronacrisis blijven veel meer Nederlanders dan normaal de komende vakantieperiode thuis. Veel mensen zijn van plan hun vakantiegeld in hun huis te stoppen. Anderen kiezen ervoor het geld op hun spaarrekening te parkeren. Wat doe jij dit jaar met je vakantiegeld?

 

Vier op de tien Nederlanders zijn van plan om het vakantiegeld dit jaar te investeren in hun huis. De groep die van plan is om extra te sparen, is ongeveer even groot. Zowel buitenlandse als binnenlandse vakanties zijn veel minder populair dan anders.

 


Zonnepanelen populair


Meer dan de helft van de klussers en verbouwers wil het vakantiegeld gebruiken voor de aanschaf van zonnepanelen. Enerzijds om duurzamer te leven, anderzijds omdat dit vooralsnog een goed rendement oplevert. Zij hikken wel aan tegen de investering in zonnepanelen. Die is vaak groter dan het totaal aan vakantiegeld.

 


Subsidies


Gelukkig stimuleert de overheid verduurzaming en stelt zij er ook geld voor beschikbaar. Zo kun je in 2020 de btw over de betaalde zonnepanelen terugvragen. Op een totaalbedrag van € 7.500 krijg je dan zo’n € 1.300 terug.

 

Daarnaast zijn er andere regelingen. Soms worden die door de gemeente aangeboden. Op Energiesubsidiewijzer.nl kun je snel zien voor welke subsidie jij in aanmerking komt bij het verduurzamen van je huis. Mogelijk zit daar een extra subsidieregeling voor zonnepanelen bij.

 


Groene leningen


Kom je niet in aanmerking voor (voldoende) subsidie, dan kan een groene lening uitkomst bieden. Voor dit soort leningen betaal je een relatief lage rente, waardoor je toch een goed rendement op de investering kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan de Energiebespaarlening of de Duurzaamheidslening. Ook kun je vaak bij je bank terecht.

Denk wel goed na voordat je geld leent. Of beter nog: vraag mij eerst even om advies.

 


Hogere hypotheek


Soms is het mogelijk om duurzaamheidsmaatregelen zoals zonnepanelen met je bestaande hypotheek te financieren. Wil je daar meer over weten? Ik help je graag verder. Als Erkend Financieel Adviseur ben ik gespecialiseerd in financiële vraagstukken.

 


Verzekering


Tot slot: als je eenmaal zonnepanelen hebt, wil je wel dat ze goed verzekerd zijn. Want stel dat je dure panelen schade oplopen. Ook hierbij sta ik je ter zijde. Bel me gerust om te horen wat ik voor je kan doen.

Voor meer informatie ga naar : https://www.erikakoningfinancieeladvies.nl/