Strijdlustig Nieuw-Roden dwingt ZNC op de knieën
26.Jan.2020
Nieuw-Roden - Nieuw-Roden heeft wederom 3 hele belangrijke punten gepakt voor de tussenstand in de competitie, maar ook voor een periodetitel in de 3e klasse.

De Nei-Roners wonnen de wedstrijd tegen ZNC uit Zuidbroek/Noordbroek met 5-3. In een zeer aanvallende wedstrijd, was het voor de neutrale toeschouwers een enerverende wedstrijd om naar te kijken waar van alles in zat. Veel kansen, penalty's, fouten, maar vooral veel doelpunten. Nieuw-Roden stond binnen 10 minuten al voor met 2-0 door doelpunten van Wilco Drent. ZNC kreeg tussendoor wel kansen om tegen te scoren, maar keeper Femko de Vries wist alle aanvallen op het doel nog te pareren. Marcel Kuiper kreeg een niet te missen kans op de 3-0, maar miste alleen voor de keeper. Gelijk daarna wist ZNC de aansluitingstreffer te maken en terug in de wedstrijd te komen. De eerste helft vloog om door de vele kansen aan beide kanten, maar toch werd de rust gehaald met een tussenstand van 2-1.

Na rust gingen beide teams weer volop in de strijd en kon de wedstrijd alle kanten opgaan. Totdat Wilco Drent gevloerd werd in het 16 meter gebied. De penalty werd beheerst ingeschoten door Marcel Kuiper. Niet veel later werd deze Marcel Kuiper zelf onderuit gehaald in het strafschopgebied. Opnieuw ging hij er zelf achterstaan, maar hij schoot de bal hoog over het doel heen en voorkwam hiermee de definitieve nekslag voor ZNC naar een veilige 4-1 voorsprong. Gelijk daarna was het ZNC die gebruik maakte dat Nieuw-Roden het niet afmaakte. Binnen no-time scoorde ZNC 2 doelpunten tegen en leek het erop dat Nieuw-Roden de wedstrijd toch nog uit handen ging geven. Maar direct naar de gelijkmaker was het Nick Matulessy die met een wereldgoal, de bal vanaf 20 meter, snoeihard in de kruising schoot van ZNC. Wilco Drent wist even later de 5-3 nog binnen te schieten in de 85e minuut en kreeg ZNC eindelijk op de knieën. Wilco Drent maakte hiermee wederom een hattrick net als vorige week. Hiermee gaat hij aan kop met 15 doelpunten om de DitisRoden Gouden Schoen om te proberen als topscorer van Noordenveld de bokaal te pakken aan het einde van de competitie.

Een verdiende overwinning, maar vooral een hele belangrijke voor de stand in de competitie om zich definitief in de subtop te nestelen in de 3e klasse en wie weet om er nog een periodetitel uit te halen. Verslag/foto's© DitisRoden.nl

Man van de wedstrijd: Desmond Strik