KV Noordenveld boekt terechte overwinning tegen kv De Granaet.
26.Jan.2020
Afgelopen zaterdag 25 januari speelden de korfbal hoofdmachten van Noordenveld en De Granaet uit Dokkum tegen elkaar in Sportcentrum De Hullen. Om de aansluiting met de middenmoot te houden was het voor beide teams van belang deze wedstrijd te winnen. Trainer/coach Matthijs Roelfsema : “Het thuisvoordeel willen we laten gelden om in de competitie weer op gelijke hoogte te komen met De Granaet. Met tempowisselingen en een scherpe afronding willen de tegenstander vandaag verslaan”.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter starten de oranje tijgers aanvallend sterk aan de wedstrijd. Door een benutte strafworp van Robin van Bolhuis en een vrije worp van Romée de Rink staat de thuisploeg al snel op 2-0. “Verdedigend houdt Noordenveld de tegenstander onder druk en heeft De Granaet moeite om te scoren. In het 2e aanvals-vak is het even zoeken, maar na 11 minuten schieten we de 4-0 door de korf”. Robin Akkersma, die deze avond de niet meespelende aanvoerder Anna de Boer vervangt scoort deze 4e treffer. Vervolgens doen de in het geel-blauw spelende Dokkumers wat terug: 4-2. De wedstrijd gaat dan echt los. De Mastformatie laat het enthousiaste publiek goede aanvallen zien en weet door treffers van Sven Stobbe, Sander van der Meer, Robin van Bolhuis en Romée de Rink 4 keer op rij te scoren. Vlak voor rust lijkt de thuisploeg met een ruime voorsprong de kleedkamer in te gaan, maar De Granaet brengt het verschil terug tot 8-4.

In de rust benadrukt trainer/coach Matthijs Roelfsema dat er weer scherp aan de 2e helft begonnen moet worden. Zeker omdat De Granaet vorige week na de rust in 5 minuten 5 keer scoorde. “Met een aantal wissels en meer overtuiging start De Granaet sterk aan de 2e helft”. Maar de Roner korfbaltrots houdt het hoofd koel en scoort zelf ook. Desondanks komen de Dokkumers terug tot 11-10. Maar zoals deze hele wedstrijd blijft Noordenveld hard werken. En dat harde werken wordt beloond. Door treffers van Evelien Tepper, Robin Akkersma, Romée de Rink en Robin van Bolhuis lopen de oranje tijgers weer uit naar 15-11. “Er is niets meer te halen in Roden voor De Granaet”. Als kers op de overwinningstaart wordt de 19-14 met een prachtige one-hander gescoord door Robin van Bolhuis.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter staat er een klinkende 20-15 eindstand op het scorebord. De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op zaterdag 1 februari in De Brinkhof in Norg. Tegenstander is dan KC Harich. Deze wedstrijd begint om 20 uur.

Scores Noordenveld : Robin van Bolhuis (5), Sven Stobbe (5), Romée de Rink (3), Robin Akkersma (2), Sander van der Meer (2), Evelien Tepper (2) en Domenica Kloosterman (1).