KV Noordenveld verliest van DTG in Balk.
19.Jan.2020
Afgelopen zaterdag 18 januari speelde de eerste selectie van kv Noordenveld tegen de hoofdmacht van DTG (De Tûke Goaijer) uit het Friese Wijckel. Na een 13-5 ruststand moesten de oranje tijgers na 2 keer 30 minuten spelen in Sporthal ‘De Trime’ in Balk de winst aan de thuisploeg laten : 24-13.

Trainer/coach Matthijs Roelfsema : “Ondanks de waarschuwingen vooraf werd Noordenveld toch overdondert door het fysieke DTG. Mede door de matige aanvallen liep DTG snel uit naar een 5-1 voorsprong”. Halverwege de eerste helft namen de Roners een time-out. Hierna kwam de Mastformatie beter in de wedstrijd. Door scores van Sander van der Meer (afstand), Robin van Bolhuis (stip en doorloopbal) en Sven Stobbe (afstand) kwam Noordenveld terug tot 7-5. “Het momentum lag bij ons, maar door 2 doelpunten van DTG raakte Noordenveld weer uit haar spel. We konden ons niet herpakken en DTG liep in 5 minuten uit naar een 13-5 ruststand.

Noordenveld wilde in de tweede helft nog wat van de wedstrijd maken, maar het lukte vandaag niet om ons niveau te halen”. Gesteund door de ruime voorsprong speelde de thuisploeg gemakkelijk door. Noordenveld bleef doorgaan om te proberen het verschil kleiner te maken. Maar tegenover de 8 scores van Sven Stobbe (2) , Domenica Kloosterman, Romée de Rink, Sander van der Meer, Jesse van der Scheer (2) en Jasper Lütter wisten de Friezen in de 2e helft nog 11 keer de binnenkant van de korf te vinden. Na het laatste fluitsignaal stond er zodoende een 24-13 eindstand op het scorebord.

De volgende wedstrijd van de hoofdmacht van Noordenveld vindt plaats op zaterdag 25 januari in Sportcentrum De Hullen. Tegenstander is dan kv De Granaet uit Dokkum. Aanvang 20 uur.

Scores Noordenveld : Sven Stobbe (3), Domenica Kloosterman (2), Sander van der Meer (2), Robin van Bolhuis (2), Jesse van der Scheer (2), Romée de Rink (1) en Jasper Lütter (1).