Ruime overwinning Leekster Eagles
19.Jan.2020
Leek - Vrijdag 17 januari speelde Leekster Eagles  thuis tegen HZV/Het vennewater.
Binnen tien minuten in de eerste helft hadden Fabio de Matos Fernandes, Erolind Derguti en Karim Layeb een voorsprong opgebouwd van 3-0. Erwin Mensink werd gepasseerd en de stand kwam op 3-1. In de laatste zes minuten van de eerste helft waren het respectievelijk Roy de Vries, Mehi Charaf-Eddine en de van blessure teruggekeerde Delano Dussel die de keeper van HZV wisten te passeren.  Met een stand van 6-1 werd de rust ingelast.
Na de rust wist Karim Layeb in de eerste minuut het doel te raken, nog geen minuut later volgde Fabio de Matos Fernandes dit voorbeeld en de stand was 8-1. Roy de Vries maakte de 9-1 en daarna was het nogmaals de beurt aan Fabio de Matos Fernandes en het was 10-1.
Trainer/coach Martijn Alssema schudde opnieuw de kaarten. In de laatste zes minuten mocht Youri Tepper op het doel, en Chris Klooster en Stan van der Wal mochten nu onder begeleiding van de "harde" kern het speelveld bepalen. In de laatste seconden wist HZV keeper Yourie Tepper te passeren en het werd 10-2.
Niet veel later ging de zoemer en konden de drie punten in Leek blijven.

Leekster Eagles neemt nu de tweede plaats in onder Texel 94 en boven Zeemacht.