De meiden MO-15 vv Roden kampioen!
18.Jan.2020
Roden - Het was een prachtig seizoen voor de meiden van MO-15. Uit 13 gespeelde wedstrijden hebben de meiden maar liefst 39 punten behaald, 122 doelpunten gemaakt en in alle 13 wedstrijden slechts 8 doelpunten tegen. Onverslagen kampioen. Dit maakt dat de meiden meteen gepromoveerd zijn van 2e klasse naar 1e klasse. Naast een onverslagen kampioenschap in de competitie, zitten de meiden nog in de bekercompetitie. Hun succes is niet ongehoord gebleven, want er ligt een uitnodiging voor een toptalenten toernooi.

MO15, deze meiden, wat hebben ze goed gespeeld. Wat een topteam! Hoewel ze niet elke wedstrijd even goed van start gingen, wisten ze de tegenstanders steeds weer in de kaart te spelen. De wedstrijd tegen TLC in Leek was daar een mooi voorbeeld van. Al in het begin van de wedstrijd maakte TLC de 1-0. De meiden van vv Roden hadden het in die eerste helft zwaar, ze kwamen niet door de verdediging heen en wanneer dit wel lukte werden de ballen tegen gehouden door de uitstekende keepster van TLC. Vlak voor het fluitsignaal van de eerste helft werd de score eindelijk op 1-1 gezet. De meiden van TLC liepen allen met een brede glimlach richting de kleedkamer, niet wetende wat ze in de tweede helft te wachten stond. Roden nam het spel in de tweede helft volledig over en de eindstand kwam daarmee op 1-12. Dan de wedstrijd tegen SJO J.V. Oostenburg, een wedstrijd die zo de boeken in kan. Niet alleen vanwege goed spel en de enorme spanning, maar vooral door de 50 toeschouwers die speciaal voor de meiden van MO-15 afgereisd waren naar Oostenburg. Roden was die avond beter bedeeld dan Oostenburg zelf. Een ijskoude woensdagavond waarop niemand het echt koud had door de spanning in het veld. Hoewel de meiden deze avond zeker niet slecht begonnen, werden ze toch al snel op een 1-0 achterstand gezet door de meiden van SJO J.V. Oostenburg. Mooi overspel, goede verdediging en steeds druk uit blijven oefenen onder het zeer luide gejoel en geschreeuw van alle toeschouwers, maakte dat er 1 minuut voor rust eindelijk een doelpunt viel, dit zette de stand op 1-1. Een soort van opgelucht gingen de meiden de rust in. De tweede helft was zowaar nog spannender dan de eerste helft. Duidelijk was dat de meiden van vv Roden beter voetbalden, een doelpunt bleef echter uit. We hadden al bijna genoegen genomen met gelijk spel, toen ,in blessuretijd, de bal over de keepster, die net uitkwam, werd gespeeld. Een luid schreeuwend, gillend en juichend publiek zag de bal daarbij in de rechterbovenhoek van het doel belanden. Een paar seconden later werd de wedstrijd afgefloten, en wederom gingen de meiden met winst naar huis.

Naast goed voetbal hebben de meiden van MO-15 ook een potje 9×9 gespeeld tegen Harkema Opeinde, zodat deze meiden ook eens een wedstrijd konden spelen. Dit werd niet alleen enorm gewaardeerd door de meiden van Harkema, de coach roemde ons daar zelfs om. Afgelopen zaterdag dan de 2e wedstrijd tegen Zevenhuizen. De wedstrijd waarin de meiden officieel kampioen konden worden. Vv Roden ging meteen goed van start. Nog voordat er een minuut gespeeld was, zat het eerste doelpunt erin. In de eerste helft volgden er nog 5 voor onze meiden. Zevenhuizen heeft in de gehele eerste helft geen enkele kans gehad. In de tweede helft leek Zevenhuizen zich terug te vechten, want binnen een paar minuten werd de stand op 1-6 gezet. Roden liet zich echter niet het veld uit vechten en heeft uiteindelijk gewonnen met een eindstand van 2-12. De meiden kregen bloemen en chocolade vanuit Zevenhuizen, en daarmee kwam dan echt het besef: de meiden van MO-15 vv Roden zijn kampioen!

18 januari zou de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld worden, echter bij teveel blessures SJO J.V. Oostenburg werd deze wedstrijd afgelast. Ter compensatie werd er tegen de ouders gespeeld!
MO-15 won met 5-4.
Na deze overwinning werd de meiden gehuldigd in de kantine met een mooie medaille en van twee sponsoren kregen de dames een prachtige hoody. Bedankt de vries xl en Meijer Roden.