Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het

KV Noordenveld verliest streekderby van koploper Hoogkerk.
12.Jan.2020
Afgelopen zaterdag 11 januari trad het vlaggenschip van de korfbalvereniging uit Roden voor de eerste zaalwedstrijd in 2020 aan tegen koploper Hoogkerk. Onder grote publieke belangstelling uit Roden en Hoogkerk werd deze wedstrijd gespeeld in Sportcentrum De Hullen. Na een eerste helft waarin weinig werd gescoord, maakte Hoogkerk met name in de tweede helft het ruime verschil.

Hoogkerk kwam dit seizoen op het veld ook al op bezoek in Roden. Die wedstrijd werd toen met name in de eerste helft beslist. Uitslag : 13-17. Trainer/coach Matthijs Roelfsema in de voorbeschouwing : “Dat verlies zat hem vooral in de eerste helft, waar Noordenveld niet scherp verdedigde en moeilijk scoorde. De tweede helft herpakte Noordenveld zich toen goed. Vandaag zullen we dus scherper moeten beginnen. Aanvallend de kansen afmaken en verdedigend de schutters goed onder druk houden. Als we de hele wedstrijd geconcentreerd zijn en laten zien welk niveau we kunnen halen zijn er zeker kansen tegen de ongeslagen koploper uit Hoogkerk. Een overwinning op Hoogkerk zou een knappe prestatie zijn, en zo vinden we weer aansluiting bij de middenmoot”.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kees de Vries golfde het veldspel enige tijd heen en weer en wisten beide teams niet te scoren. In de 5e minuut opende de in het groen spelende gasten de score door het benutten van een toegekende strafworp. Jesse van der Scheer bracht kort daarop met een rake afstandstreffer de oranje tijgers weer op gelijke hoogte. Met drie rake afstandsschoten op rij liep Hoogkerk na 10 minuten spelen uit naar 1-4. Het antwoord van Noordenveld kwam door scores van Sven Stobbe en Robin van Bolhuis. Na de 4-5 door Jesse van der Scheer wisten beide teams lange tijd de binnenkant van de korf niet te vinden. In de laatste periode voor rust scoorde Hoogkerk 3 treffers op rij . Topscorer Sven Stobbe bepaalde de ruststand op 5-8.

Na de rust wist Sven Stobbe met een rake afstandstreffer het verschil terug te brengen tot 2. Met het thuisvoordeel en de aanmoedigingen van het publiek konden de Roners er wellicht toch nog een spannende wedstrijd van maken. Echter, na de 7-9 door Evelien Tepper scoorde Hoogkerk 5 keer op rij. Het schot van de oranje tijgers viel niet meer waardoor de binnenkant van de korf lange tijd niet meer werd gevonden door de Mastformatie. Door het uitblijven van een succesvolle afronding van de aanvallen werd het veldspel van Noordenveld rommelig. De schutters van Hoogkerk kregen te veel ruimte en wisten mede hierdoor het grote verschil te maken. Na het laatste fluitsignaal stond er zo een afgetekende 10-18 op het scorebord.

De volgende wedstrijd van Noordenveld is tegen runner up DTG . Deze wedstrijd in sporthal De Trime in Balk begint 18 januari om 20.40 uur.

Scores Noordenveld : Sven Stobbe (4), Jesse van der Scheer (2), Robin van Bolhuis (2), Evelien Tepper (1) en Romée de Rink (1).