Winstpartij korfbalvereniging Noordenveld tegen kv Flamingos.
8.Dec.2019
Afgelopen zaterdag 7 december speelde het eerste selectieteam van Noordenveld in Sportcentrum De Hullen tegen het overeenkomstige team van Flamingo’s uit Buitenpost.
Trainer/coach Matthijs Roelfsema in het programmaboekje: “Zowel Noordenveld als Flamingo’s heeft dit zaalseizoen nog geen punten weten te halen. Nu kunnen we spreken van een degradatieduel, maar aangezien dit pas de derde wedstrijd is van de
zaalcompetitie is dat wat voorbarig. Eén ding is wel zeker, beide ploegen zullen ongetwijfeld vandaag de eerste twee punten binnen willen halen”. Gerjan Gorter, trainer/coach van Flamingo’s: “We hebben nu twee rondes gespeeld en met twee min of meer ingecalculeerde verliespartijen proberen we vanavond de draad weer op te pakken en een resultaat te behalen”.

De eerste 5 minuten van het duel was het voor beide teams aftasten. Daarna pakte Noordenveld het initiatief, zowel in scorend opzicht als wat betreft het veldspel. De oranje tijgers speelden in hoog tempo en pakten de juiste kansen. “Verdedigend werden de speerpunten van Flamingo’s door ons platgelegd”. Zo stond er door 3 treffers van Domenica Kloosterman, 2 scores van Evelien Tepper en van Sander van der Meer en voltreffers van aanvoerder Anna de Boer en Robin van Bolhuis na ruim 20 minuten een overtuigende 9-4 op het scorebord. Na deze sterke fase zakten de Roners iets in en vergaten in aanvallend opzicht te scoren, waardoor Flamingo’s aan het eind van de eerste helft terug wist te komen tot 11-8.

Na de rust verkleinden de Friezen het verschil tot 2, maar Noordenveld (b)leek hiervan niet onder de indruk. Topscorer Robin van Bolhuis bracht met een benutte strafworp en een geslaagde doorloopbal het verschil weer op 4. “We pakken het initiatief en komen op een riante 16-10 voorsprong. Dit houden we vol, maar Flamingo’s begint ook mee te scoren tot 18-12”. De laatste 10 minuten gaf Flamingo’s nog één keer vol gas en Noordenveld werd wat slordig. Met nog 2 minuten te spelen was het verschil teruggebracht tot 2 : 20-18. Maar in de laatste minuten in de altijd sfeervolle hal B van Sportcentrum De Hullen bleef de Mastformatie scherp. Aanvoerder Anna de Boer schoot van afstand de definitieve winstscore van Noordenveld binnen. Eindstand : 21-18.

De volgende wedstrijd brengt het vlaggenschip van Noordenveld zaterdag 14 december a.s. naar Zwolle, waar om 20 uur in de ZBC-hal, Ossenkamp 5, kv Oranje Zwart de tegenstander is.

Scores Noordenveld : Robin van Bolhuis (6), Sander van der Meer (4), Evelien Tepper (3), Domenica Kloosterman (3), Anna de Boer (2), Jesse van der Scheer (2) en Sven